• corleone
    Csak egyvalami ad biztos választ: az IDŐ

Egyébként épp proci + alaplap vétel előtt vagyok. Néhány évvel ezelőtt lehetett hallani negatívumot az AMD-ről, de manapság egyre jobb a helyzet. Pl. az alaplapoknál rengeteg közül választhatok, melyet nem névtelen kis senkik gyártanak, hanem olyan nagy nevek, mint pl. az ASUS és Abit.
    Lehet, hogy a szomszéd milliomosnak a legújabb Intel proci van a gépében, de csak azért, mert jól cseng a neve, s ha hallott is az AMD-ről, még bizalmatlan vele. Én forgatom a szaklapokat, s már lassan 2 éve az ár-teljesítmény tekintetében egyértelműen az AMD jön ki győztesnek.
    Amiért még nem döntöttem?: figyelembe kell venni a jövőt is. Jelenleg egy PIII/733 proci van a gépemben (jól megy, de visszagondolva fölösleges pénzkidobás volt, vettem volna AMD-t olcsóbban, ami ugyanennyit tud). Szóval józanul gondolkodva nem kell aggódnom a támogatottság felől, az AMD egyértelműen részese a piacnak. De ha most veszek egy alaplapot, mi a biztosíték rá, hogy a következő proci is menni fog benne? Itt a gond.
    Mikor vettem (kb. 1 éve) a jelenlegi alaplapomat (Abit SA6R) és procit, vagy 90e-t ki kellet pengetnem érte. Most jó, ha 30-at kapok a kettőért. Egy új procit tuti cserélni kell 1-2 éven belül (ha kicsit is haladok a korral), de az alaplapot is ki kell dobni mindíg a rammal együtt?

Serial ATA, DDR 400 Ram, AGP 8x támogatás most a csúcs. 1 év mulva ha procit cserélek, még mindíg jó lesz hozzá 1 ilyen alaplap? S az AMD vagy az Intel esélyesebb, hogy a köv. generációs procija belemegy a jelenlegi csúcs alaplapokba? Ez aggaszt engem.