CSD, HSCSD, GPRS, DSL, KábelNET, Mikrohullám, Lézer, Satellite és a többi...
  • Taranov
    #7
    ÉRtem, annyit szólnék a témához, hogy: CSD, HSCSD: a telefonos internethez képest lassú.

    Előszőr:
    ---------------HSCSD:
    Magyarországon csak a Pnnon GSM hálózatában elérhető, tehát HSCSD terén Magyarországon monopóliuma van a Pannon GSM-nek, ez negatívum...
    Ez egy vezeték nélküli kapcsolat, sajnos nem tudom, a mobiltelefon milyen porton keresztül csatlakozik a számítógéphez, talán HSCSD port, de nem tudom...
    MAximális sebesség: 43200 bit/s a PannonSztráda szolgákltatással.
    625 Ft-os havidíj mellett a Pannon GSM internet-szolgáltatását igénybevéve 50, 20 és 12,50 Ft-os percdíjakat kell fizetnünk!
    A letöltési sebesség erősen függ a hálózat pillanatnyi terheltségétől, hiszen az időrések összevonásának legfontosabb előfeltétele, hogy legyenek szabad, összevonható időrések. Tesztem során a Pannon GSM honlap letöltése 80 másodpercet vett igénybe, ez kb. 26 kbps-os átviteli sebességnek felel meg, tehát ez a tempó 3+1-es felosztást használva meg sem közelíti elméleti maximumát.
    A kiválasztott díjcsomagtól függően a www.pannongsm.hu lap letöltése 16, 26 illetve 65 forintba kerül.
    --- Megjegyzés: A PannonGSM GPRS szolgáltatásával a PAnnon GSM honlapja 84 másodperc alatt, tehát 4 mp-cel hosszabb idő alatt töltődik le.

    ------------CSD:
    A CSD szolgáltatás percdíjai a díjcsomag szerinti időszak besorolását alapul véve csúcsidőben 37,50, hétvégén 12,50, egyéb időben 20 Ft-ot tesznek ki, amivel számolva a Pannon GSM Távközlési Részvénytársaság weboldalának letöltése 16, 75, 56, illetve 90 forintba kerül.