• GodBadka
    Csá csövikék!

Az tény hogy egy azonos órajelű AMD-vel jelenleg gyorsabb rendszert lehet építeni, mint egy Intel-lel. Az is tény hogy az 1200 Celeron-om számítási teljesítményben lenyom egy 1700-as P4-es Celeron-t(ezt teszttel után mondom nem csak a hasamra ütve). Ez nem azt jelenti, hogy a P4 szar csak megfelelő rendszert (értsd: memória, alaplap) kell alá tenni. Ne feledjük el hogy a P4-ben majnem kétszer annyi (vagy több???) alacsony szintű utasítás van ugyanis úgy tudom, hogy majd minden utasításnak megvan a 32 és 64 bites változata is. Ez pedig kissé (nagyon) lassíthatja egy proci működését. Azonban az Intel mellet szól a fejlettebb technológia és az ennek köszönhető alacsonyabb fogyasztású és biztonságosabb renszer kiépítésének lehetősége. Itt persze nem azt akarom mondani, hogy AMD-vel nem lehet stabil renszert építeni több ismerősöm is az AMD-t választotta és nincs semmi gondjuk vele. A lényeg az hogy mind a két procinak vannak előnyei és hatrányai is, és valóban nem az órajel alapján kell eldönteni a tényleges teljesítményt. Különben király hogy az Intel is látja ezt és tervezik egy teljesen új jelölésrendszer bevezetését amely a processzorok tényleges teljsítményét fogja értékelni. Nos én úgy tudom hogy az AMD-nek már van egy ilyen saját nem MHz-ra alapulú skálája, viszont biztos hogy az Intel renszerének nem sok köze lesz ehhez. Amit csak sajnálni tudok, mert majd megint kezdődik a nagy veszekedés, hogy melyik gép a gyorsabb az 1AMD, vagy az 1Intel sebességű proci:((

Na csá mindenki

ui: Úgy látom összevissza csapongtam. Remélem írtam valami értelmeset is:))