Taicom MR56SVS-ex2 modem
  • shabba
    #11
    Az én connectem 45333, ami 5.67kbyte/sec ha 8-cal leosztod, ezzel szemben a tényleges elérhető maximális adatforgalom kb 4.9kbyte/sec. Az adatforgalom nem minden bitje hasznos adat, kb 10% overheaddel kell számolni ami számodra kvázi elveszett adat, de szükséges a kapcsolat működéséhez.

    Minél nagyobb connected érsz el a zajos vonal miatt annál kevésbé nő a valós sebességed mert a többnyire hibás kommunikáció miatt úgyis elveszik a csomag. Egy 52000-es connect esetén a maximális elérhető sebesség kb 5.5k, ez a felső küszöb, de ha ilyen magas connectre kényszeríted manuálisan a modemed és nincs megfelelő vonalminőség hozzá, akkor állandóan bontani fog és leszakadsz.

    Az 56-os modemek stabilan, gyakori bontás nélkül 45-50kbps közötti connectekkel csatlakoznak fel és úgy 5kbyte/sec adatátvitelre képesek. Ennyit tud ez a technólógia, ez a felső határa. Ráadásul ez is csak lefele, mivel az 56-os modem asszinkron, felfelé csak egy 33.6-os modem képességeivel rendelkezik.

    Ha a 33.6-ot leosztod 8-cal akkor 4k fölötti eredményt kapsz, ennek ellenére max 3.2k amit el lehet érni vele felfelé, de csakis akkor ha csak feltöltesz. Az asszinkron jelleg miatt egyszerre történő le és feltöltés esetén a feltöltés gyakorlatilag "lefolytja" a letöltést 1k környékére, csak ha egy sebesség szabályozó proggyval(pl. FTP-nél) lekorlátozod a feltöltést sebességét pl. 2.8k-ra, akkor a letöltés el fogja érni a 4.5k-t párhuzamos forgalom esetén.

    Erre képes az 56-os modem, ne várj tőle csodát. Olyan helyen ahol nem tökéletes a telefonvonal minősége soxor fel sem csatalkozik 33.6-nál többel.