Ettől most eltekintek.
  • Árnyvadász
    #3
    Diablo II


    Animáció minősége: Nehéz helyzetben vagyok, mivel a Diablo hol 6-os szintű, hol csak 4-es, ezért végül is úgy döntöttem marad az 5, ami a kettő átlaga. Minőségileg vannak olyan pillanatok benne, ami a világ legjobbjává teszik. Ez nem semmi egy 2000-es programtól.
    Összetettség: A király ezen a téren megszületett. És ezt a legnehezebb elérni! Ugyanis itt olyan effektek halmaza, álomvilágszerű rémpokol válik valóvá, melyhez foghatót nem láthattunk egyetlen animációban amióta a föld kerek. Hölgyeim és Uraim ez 6, de kőbe vésve az egyszer biztos! Fergeteges.
    Történet: Kicsit stílszerűen fogalmazva: A Diablo sátáni jellegét az alant és fentebb látható pontszámok is jelezni fogják, ugyanis abból kiolvasható lesz a 666. Jó mi? Pedig ez van, mert a sztori abszolult ütős az animáció alatt, akár egy kisregény. 6 és szintén kőbe vésve. Elfogult vagyok? Nem. Ez a legjobb, itt mese nincs.
    Hangulat: Hát nem is tudom. Mit is írtam feljebb? Azt hogy itt is hatosnak kell lennie. Sátáni kacaj. Az ördög mindig átver! Ez csak 5, de az olyan keményen, mint a kő. Majdnem 6, de reálisan inkább 5. Amit ne felejtsük el: Kiemelkedő!
    Zene: Na itt egy kis visszalépés lesz az előbbi pontszámokhoz képest. Jó a zene, de ez csak 4. Nyugalom, nem rossz azért ez sem. Tény, hogy van nála jobb.
    Hang: Ami ezt illeti, itt a Diablo animáció elviszi ismét a pálmát. Tökéletesen megérdemelt a 6-os! Na, csak kijött a 666. Várni kellett rá. Eddig.
    Hosszúság: Hopp. Itt is becsúszik egy 6-os. Abszolult hosszú. Nem beszélve arról, ahogy a Warcraft-nál itt is van még átvezető animáció az intrón kívül és ezek is oly hosszúak, hogy a 6 beton biztos a sikerhez. De önmagában az intró is lazán 6.
    Játékra való felkészítés: Profi. Azaz 5 pont. Mindenki győződjön meg személyesen róla. A szavak feleslegesek.

    Összhatás: 43 pont. „Ez igen! Megérdemelten, teszem hozzá. Megszületett a király.”

    Senki se hagyja ki ezeknek az animációknak a megnézését (mivel nem csak az intró van), mert nem tudja, mit veszít! Mellesleg a játék is kiváló szórakozást nyújt, de ugye már 100-szor leírtam, hogy ez nem tartozik a tárgykörbe, ám itt nem lehet elmenni mellette.
    Global Operation

    Animáció minősége: A Global meglepően szép ezen a téren, pedig pre-renderelt a dolog. Én megadom neki az 5-t, pedig a 4 sem állna tőle olyan távol, ám annál jobb, még ha nem is sokkal. Tehát 5 pont.
    Összetettség: Hála az égnek egy újabb etalonnal gazdagodtunk, bár nem annyira összetett, mint a Diablo, a váltások, a hirtelen megfeszült képek, ahogyan a katonákat mutatják be, és a zoom technika, mely űri magasságoktól egészen emberközelig mutat, abszolult megérdemli az 5-ös pontszámot. Ezek után nyilván 6-ot vártatok volna, de maradjunk az 5-nél. Van jobb. Ezért.
    Történet: Egészen jó! Pedig csak a katonák mindennapjait mutatja be az animáció. Ha az élet kioltása mindennaposnak számít. Sajnos manapság igen. Terror és Anti terror közötti feszült ellentétek bontakoznak ki, bemutatva ezzel a játék fő irányvonalát. Viszont pontban ez 4-nél nem több.
    Hangulat: Global ebből jelesre vizsgázott. 5 pont punktum. Átitató a hangulata. Szinte már együtt érzünk az emberekkel.
    Zene: Pergős, katonás, adrenalinos és pontszámban ez 4-es. Nem kiemelkedő csak nagyon jó.
    Hang: Ugyanez a szituáció a hanggal is. Marad a 4 pont.
    Hosszúság: És végre! Itt a másik program a Diablo után, mely animáció hosszúságban behozza a hátrányt a többiek előtt. Ez 6, akár fentről, akár lentről, akár oldalról nézzük is.
    Játékra való felkészítés: És újfent 6-ost avathatunk. Zseniális, ahogy az animáció egyenesen a főmenübe invitál. Ehhez a programhoz, ennél jobbat keresve se készíthettek volna ráhangolódásban a készítők. Tuti és fix az egyszer biztos.


    Összhatás: 39 pont. „Ez igen szép eredmény! Sőt!”


    (Túlzónak tűnhet az eredmény, hiszen ezzel a pontszámmal a Warcraft III-at is megelőzi a Global, de úgy érzem, megérdemli a kapott pontszámokat.)


    Fifa 98


    Animáció minősége: A Fifa sorozatok sohasem erről voltak híresek, de azért ez nem azt jelenti, hogy akár ebben a részben akár a másikakban ne lenne ez legalább olyan jó, mint a 4 pont. Ami nem lekicsinylés.
    Összetettség: Ez viszont erőssége a 98-nak, pláne, a többinek pedig szintén pláne csak pláne nélkül simán igennel folytatva. Huhh… Nem kell megijedni. Az 5 igen jogos. A sorozat többi részére ez nem jellemző, ott inkább a 3-4 között vacilálhatunk, de maradok a 98-nál, csak mivel ez a FIFA egy része, így hát remélem nem baj, ha kalandozok közben. Eddig. Nem akarok megkuszálni mindenkit. Tehát ez 5, menjünk tovább.
    Történet: Na itt a nagy semmi, vagy valami? Hát ez édes kevés kérem szépen, maradjunk a 2-nél és akkor még jófiú voltam.
    Hangulat: Ha szereted a focit…. Nagyon jó a hangulat. Ez tény. Szerintem itt az 5 pont kőkeményen megállja a helyét, akár még szobrot is építhetnénk rá, annyira.
    Zene: Hát igen, ez ami abszolult odaillik az animáció alá. Ebben hiba nincs, ahogy a pontszámában se ami, 5.
    Hang: Itt viszont már nem ennyire fényes a helyzet. A hangok teljesen átlagosak. Mondjuk, ezt meg lehet érteni, mivel itt nem egy szuperakció dús FPS bevezetőjéről van szó vagy ehhez hasonló dologról, de azért véleményem szerint lehetett volna ebben is maradandót alkotni. És ez nem szőrszálhasogatás. 3 pont. Több hozzáfűznivalóm nincs.
    Hosszúság: Ez 4 pont. Egyszerű de nagyszerű. A 4 itt kifejezetten jó elért eredmény. Magát a stílust nézve.
    Játékra való felkészítés: Nagyon nehéz helyzetben vagyok. Nem amiatt, mert ez a rész nem hozza azt amit vártam. Ellenkezőleg. Hozza, csak azt nem tudom, hogy ez most 5 vagy 4 pont e. Tudjátok mit: Ez 5 pont. Igen. Annyi.

    Összhatás: 33 pont. „Derék eredmény. Ne feledjük, 1998-as animációról van szó!”


    Quake 3: Arena


    Animáció minősége: ID Software. Mond ez valakinek valamit? Na jó. Persze, hogy mond. És ha már mond, akkor tisztában vagyunk azzal is, hogy nevük a minőséggel párosul. Jogos és megérdemelt az 5 pont.
    Összetettség: Nagyon rövid az animáció, viszont ennek ellenére fantasztikus jelenetekben lehet részünk. A mára már közkincsé és etalonná vált szivar lehullásos jelent önmagáért beszél, a teleport effektjéről nem is beszélve Sarge önfeláldozása pedig egyedi jellemvonása a kemény harcedzett katonának. Az igazi Arena harcosa, az utolsó leheletéig küzd. Szerintem, legyen ez 5 pont. A többi tulajdonság már sajna úgyis elég gyatra lesz, de mit is várhatunk egy multiplayer orientált FPS bevezetőjétől. Talán ezt meg az előbbit. Mármint összetettséget és minőséget. Na meg mondjuk hangokat, de mindennek megvan a maga sora, kitérek lejjebb rá hamarosan.
    Történet: A gyengeség jelei kezdenek megmutatkozni. 2 pontnál ez nem több. Itt még az 1 pontot is megkockáztatnám, de azért annál a szintnél egy fokkal magasabbat adok.
    Hangulat: Hát ez sem valami egetrengető. Közepes, átlagos, magyarán szólva 3 pont, annál egy kanyit sem több.
    Zene: Egy újabb nincs kategória, vagy ha van is az katasztrófális szintű. Ennél 1 pontnál többet nem adhatok. Ez már hagy kívánnivalót maga után rendesen.
    Hang: Kicsit jobb a helyzet. Sőt. Olyannyira, hogy ez 4 pont. Ám szembetűnő lehet, hogy ez még mindig nem valami egetrengető, ha az ID-t vesszük alapul. Természetesen a játék itt is kárpótol, de mivel szigorúan animáció teszten vagyunk, azzal a résszel itt nem foglalkozok.
    Hosszúság: 2 pont és nagy szerencséje az animációnak, hogy nem 1! Borzalmasan rövid.
    Játékra való felkészítés: Na az biztos, hogy nem ez az animáció lesz az amiatt elkezdünk Quake III-azni. 3 pont, de rohadtúl rezeg a léc. Mázli már megint.
    Az összhatás: 25 pont Nem éppen bizalomgerjesztő, de megteszi. Fura, hogy a legjobbak közé raktam? Tényleg jó, csak részleteibe menve, nem hozza azt, amit várok tőle és annyira rövid és sztoritlan, hogy ez egyszerre és mindenkorra megpecsételi a pontbéli sorsát. Megnézni azért meg kell!

    Összhatás: 25 pont. „Ne a pontok alapján ítéljük meg. Jó csak…”


    WWE: RAW


    Elérkeztünk tesztünk egyetlen alanyához, mely nem animáció csak összeválogatott videó jelenetekből áll. Ám én mégis beveszem a sorba, mivel hamarosan az animáció szintje eléri ezt a szintet. Ahogy annak idején mondta John Carmack (remélem nem kell bemutatni), a PC-s játékok grafikája hamarosan eléri (DOOM III) az animációban látottakét. Mikor ezt kijelentette, sokan megmosolyogták. Mostanra már lefagyott az arcukról a mosoly maradéka is. Nem véletlenül. A mondás beigazolódni látszik. Jövőre pedig valóság lesz. Így van ez az animáció és a videó felvételek párhuzamánál is. Tehát akkor WWE: RAW.

    Animáció minősége: Nos ugye itt természetesen a videó minőségét fogom pontozni. Mit is mondjak? Piszkosul jó a minőség, bár ennél már láttam jobbat is. 4 pont, mert csalóka az összkép. Nagyon gyorsan váltakoznak a jelenetek, emiatt úgy tűnik a minőség szemkápráztató, de megnyugtatok mindenkit ez nem így van. Ezt majd az összetettség számlájára írom. 4 és nem több.
    Összetettség: Már itt is vagyunk. Ez az amiben a RAW videója elsőrangú. Mesteri jeleneteket vágtak be a készítők, olyan apróságokat is észre lehet venni, mint az izzadságcseppek a birkózó testén. Látványos képsorok, egyre feszültebb akciók és a birkózás gyönyöre tükröződik a retinánkon. Amilyen rövid, olyan jól összerakott, kellemes effektezésű. Nagyon a 6 felé áll a kezem, de ez 5 pont. Azt viszont igen kiérdemelten kapja.
    Történet: Semmi. Úgy bizony. Ilyen nincs. Tehát ez vérszegény 1 pont. Kár, de ezt kell elfogadni.
    Hangulat: Itt már érződik valami. Valami egészen kellemes, de ezt sokkal jobbra meglehetett volna csinálni. Mellesleg olyan rövidkék a bejátszások és maga a videó hossza, hogy nem tud kellően kialakulni. A menüben eszmélünk fel valami hangulat érzésre, de az már nem tárgya az elemzésnek. 3 pont. Átlagosnál nem jobb.
    Zene: Hááát. 2 pont és akkor nem mondtam semmit. Ez a hagyjuk kategória. Bár jobban meggondolva inkább 3. Igen. Ez 3 pont. Elnézést a bizonytalankodásért. Nem rossz, de… A többit tudjátok úgy is.
    Hang: Ez sem valami felemelő, de ez tényleg nem. Itt már jogos a 2 pont. És ez végleges.
    Hosszúság: Ez vagy 2, vagy 3, de inkább az utóbbi, ugyanis a Quake III animációjánál hosszabb, bár nem sokkal. 10-20 másodperccel. Ez éppen a 3 pontra elegendő kritérium.
    Játékra való felkészítés: Teljesen átlagos ez is. Azért lett volna miből válogatni. Látszik, hogy a készítők nem erőltették meg magukat túlságosan, annyit adtak csak hozzá, ami csak a 3 pontra elegendő.

    Összhatás: 24 pont. „Az animációk jobbak a bevágott videóknál, de az, más kategória.”