Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.



FAQ
  • Szuni
    #40030
    Egy kis segítséget kérnék, a guta mindjárt megüt.
    Három gép van itthon. Két kaptop, egy asztali. Mindegyiken (legal) Vista van. Egy routerrel együt alkotnak hálózatot, az asztali gép vezetékkel, a két laptop wifivel.
    A hálózat szemre jó, mindhárom gépen van is net. A gépek is látják egymást. Egy csak a baj, hogy csak a windows által alapból megszabott Nyilvános elnevezésű mappákat látják egymásnál, semmi mást. Akármilyen másik meghajtót, mappát állítok be, és állítom be megfelelően a jogosultságokat, azt írja, hogy nincs jogosultság. holott megadtam, hogy mindenki lásson és módosítson mindent, mégse teszik. Minden marha jól megy, a nyomtatót is meg tudtam osztani, szkennert is (ezek a nagy asztali gépen vannak), minden szép és jó, de fájlokat csak akkor tudok mozgatni, ha a nyilvános mappákba másolom őket.
    Teljesen érthetetlen. Vagy hatszor néztem át minent, a mappa jogosultságai megfelelően be vannak állítva. Csak egy rendszergazdai jogosultságú fiók van mindegyik gépen. Elvben mindennek jónak kell lennie, mégsem az. Persze, a nyilvános mappákba is másolgathatnám a dolgokat, de pl én azt szeretném, hogy a nagygép második wincsesztere is látható legyen a két laptop számára. és egyszerűen nem értem, miért nem jó, amikor minden más megy, és a jogosultságokat is rendesen beállítottam. Magyarul van minden, nem értem miért nem megy..