milyen cd-írót vegyek?
  • mainruler
    #222
    Látom Pheeeeel, megint elemedben vagy. Szardobálás. De sebaj, elmagyarázom én neked akárhányszor, hátha egyszer már felfogod végre.

    Egy: A Mt. Rainier nem egy tesztsorozat, hanem egy új CD szabvány.(ROTFL...;-) ) Tulajdonképpen továbbfejlesztett PocketWrite technológia, mely arra hivatott, hogy a CD-t mint floppy lemezt használhasd. Ezt ugyan a régi UDF/PocketWrite is tudta, de ezekhez egy viszonylag hosszú formázást is végre kellet hajtani a korongon, amivel elveszett kb 150MB (egy sima 650-es CD esetében).
    A Mount Rainier annyiból más, hogy a lemez formázása láthatatlanul, a háttérben történik, nem kell 10-20 percet várni, ráadásul az sem szükséges, hogy a teljes lemez meg legyen formázva, közben is ki lehet venni, mivel a szabvány 2KB-os egységekben dolgozik, így bárhol "lezárja" a korongot, legközelebb meg onnan folytatja, ahonnan előzőleg abbahagyta. Ez azért is jó, mert esetleges adatsérülés esetén (karc, oprendszerhiba, stb.), sokkal könnyebb a hibajavítás, illetve a sérült területek kizárása.
    Az elvesztegetett hely is kevesebb, bár a formázás után itt is elvész némi tárolókapacitás.

    Kettő: Amire te rendkívül rosszul emlékszel, az a Mt. Rainier Test Suite, -ami tényleg egy tesztsorozat, csak épp nem maga a Mt. Rainier...-, mely arra hivatott, hogy a Plextorhoz hasonló kamu írókat kiszűrje. A Plextornál valóban fel van tűntetve, hogy Mt. Rainier komatibilis, csak épp a teszteken katasztrofálisan megbukott. Tehát elméletileg tudja, gyakorlatilag meg nem.
    Hát ez aztán tényleg qrvára ROTFL volt Pheeeel...annyi különbséggel, hogy legfeljebb te lehetnél a nevetség tárgya... ;-)
    Azért király volt... :D