Ha már ennyien leírtátok a tapasztalataitokat, gondoltam én is megteszem :)
Nemrég vettem egy 40x Plextor írót, és egyelőre nagyon meg vagyok vele elégedve. Az érdekes ebben az íróban, hogy minden lemezt "40x-esen" írhatok meg (még a 12x-esen írhatóakat is). Az író "megvizsgálja" a lemez minőségét, és beállítja a megfelelő sebességet. Ami a poén az az, hogy nem ritkán gyorsabban is sikerül megírni a lemezeket, mint amire qualifikálva van. Pl. a 12x-esen írható TDK-kat rendre kb. 5 perc alatt írja meg (ami ugye kb. 16x-os sebességnek felel meg). A NERO végig 40x-es sebességet mutat, viszont az írás idejéből lehet sejteni, hogy mennyi volt a valós sebesség.
Persze aki mostanában vett CD-írót, annak mindez lehet, hogy nem újdonság, viszont nekem a 16x-os Plextoromhoz képest meglepő volt. Eddig is tudtam, hogy van valami minőség ellenörző az újabb CD-írókban, csak nem gondoltam, hogy ennyire jól működnek (legalább is a Plextoré jól működik). Gyakorlatilag az így (néha még a qualifikációt is meghaladó sebességgel írva) is jobb minőségűek lesznek a lemezek, mint a régi 16x-os Plextoromban! (még a 48x-os sebességű olvasóm is elsőre, minden szöszmötölés nélkül beolvasta a lemezeket, ráadásul a végén el is érte a 48x-os sebességet, hiszen kb. 2 és fél perc alatt olvasta be a lemezt (ami tele volt).
A lényeg: először valami olcsó CD-írót akartam venni (pl. Philips 24x), de nagyon nem bántam meg, hogy rábeszéltem magam erre a "pénz szórás"-ra. Úgy gondolom megérte.
Egy haverom tapasztalata szerint a Philips 24x írója nemhogy gyorsabban, hanem nem ritkán csak lasabban tudja megírni a lemezeket, mint a qualifikáció (pl. a TDK-t lasabban, a Philips lemezeket meg normális sebességgel (24x) írja meg). Most volt firmware frissítés, lehet, hogy ez megoldja a gondot. De az mégis csak furcsa, hogy a 32x-es TDK-kat is csak 16-osan volt hajlandó megírni!