• mir
    most miért nem akarja senki sem felfogni?
    "Nos a solaris a saját hardverén sem tud semmi nagy dolgot felmutatni, legfőbbképpen nem realitve kis teljesítményű gépen. (ezeknél a rendszereknél egy 4 processzoros xenon nagyon ki rendszernek számít). És te komolyan gondolod, hogy egy support nélküli, "hobbiból" x86-ra portolt verziója a solarisnak majd ilyen csodákat csinál? Na ez a csoda kategória mint már említettem."
    a solaris rendszerek azért vannak elmaradva az ár/teljesítményben, mert drága a vas alá. ha két oprendszert akarsz összehasonlítani, akkor azt azonos vason kell tenned, különben arról beszélni, hogy melyik a gyorsabb, meg melyik a lassabb, esetleg a fikázzuk-a-másikat kategóriába sorolható. te még soha nem láttál X86solaris rendszert. miből gondolod, hogy 1 4procis rendszeren nem kalapálja agyon a windowst? van valami alapod hogy alátámaszd ezen kijelentésedet? mint mondtottam, ez 1 vállalati szerver, meg van szabva, hogy milyen szolgáltatásokat kell nújtania, és milyeneket nem, és a rendszergazdák általában nem hülyék, hogy + szolgáltatásokkal +munkát csináljanak maguknak, biztos lehetsz benne, hogy mindkét esetben ugyanazok a feladatok voltak a szerverre bízva.
    az a 30% a solaris kiemelkedő többutas megoldásának köszönhető.
    akkor fogok válaszolni a hozzászólásodra, ha utatsz nekem 1 weboldalt, ahol össze van vetve az x86solaris és a win2000

és én nem mondtam, hogy nagygépekről beszélek, nagygépekre nem elérhető az x86solaris

és azt már megtanulhattad volna, hogy manapság senki nem fejleszt semmit sem ingyen, annak, hogy a SUN karbantartja, és fejleszti az x86 változatot is, nyilván oka van: valószínűleg nem zárják ki egy platformváltás lehetőségét sem, és amíg nem biztos, addig csak kisgépekre adják ki a solaris8at. ezzel már most jól jártak: a RH csinált hozzá fordítót, hogy bármilyen RH csomag leforduljon X86solaris alá.