Rá kellene már ébredni, hogy melyik rendszer mire való meg arra is, hogy min fut! PC-re képtelenség stabil rendszert csinálni a sokszínűsége miatt. A VAX/VMS rendszerek esetében volt egy hardverkörnyezet és kész. Itt meg van kiscsillió.
Másik fontos kérdés az ár. Egy VMS elképesztően drága volt a maga idejében, egy Windows max nekünk drága itt keleten. Nagyságrendbeli árkülönbségek vannak.
Tegyük hozzá, hogy a Windowsok legjelentősebb része otthon fut Pistikénél tákolt hardveren. Nem is csoda, hogy nem éppen a megbízhatóságáról híres. Rendszergazda, egyáltalán hozzáértő ember sehol, ráadásul Pistike felrak minden alfás- bétás állapotú programot. Ehhez képest a 2k és az XP igencsak megbízható.
Szervernek 10x is meggondolnám, míg egyszer feltennék egy Windows-t, de desktop kategóriában nincs jelenleg ellenfele. Illetve van, csak akkor annyi megszorítással kell együttélned, hogy nem éri meg.
Nem vagyok fanatikus, sőt még fan sem, ha lenne jobb, azonnal dobnám ki a francba az egészet.
A MediaPlayer használata nem kötelező, pl én sem használom, mert nekem nem kell. Legalábbis nem a v7+ -osok.
A registry-t én sem szeretem, de szerintem a /etc könyvtár sem szervezettebb egy grammal sem, sőt!
Na ennyit mára. Csupán arra hívnám még fel a figyelmet, hogy én is láttam már mind a 3 oldalt, mindnek megvan a maga előnye és rossz tulajdonsága egyaránt. Otthonra Pistikének továbbra is a Windows a nyerő.