Cafe Del Mar
  • Garfield
    A CdM-sorozatban érezhető változás állt be, miután a Vol. 6. volt az utolsó José Padilla által összeválogatott CdM. Hogy ez jó vagy sem, azt mindenki döntse el maga. Nekem személy szerint jobban tetszenek a nem JP-s CdM-ek (bár el kell ismerni, jópár szuper szám is van rajtuk), viszont a JP által készített szerzői albumok nagyon bejönnek.

Szóval a JP-féle CdM-rajongóknak ajánlott beszerezni JP tavalyi válogatásalbumát, a "Bella musica"-t. (Számomra is csak a múlt héten derült ki, hogy JP-nak tavaly albuma jelent meg.) Ez is szokásosan vegyesfelvágott a CdM-hez viszonyítva, bár nem annyira akusztikus jellegű, sokkal simább. (A weboldala szerint egyébként új válogatás-sorozat induló darabjáról van szó.)
    A weboldala alapján külön kiemelendő, hogy a képek alapján egy elképesztően szép kivitelezésű kiadványt tarthat a kezében az, aki megveszi ezt a CD-t. (Megfigyeltem, hogy egyes kiadók rájöttek, hogy nem elég jó zenét csinálni, azt ízlésesen be is kell csomagolni; aki ki akar tűnni, az nem állapodhat meg a műanyagtok + borítónál. Jó példa erre a 3 CD-s CdM-válogatás a 25. évforduló alkalmából vagy Global Underground kiadványai, főképp a "GU Music" címke alatt megjelent albumok, az Electric Calm 1-2, stb.)

U.i.: Szintén most szembesültem azzal, hogy egy évre az überállat JP-album, a Navigator 2001-es megjelenése után kiadták a Navigator Special Edition-jét 2 CD-n, a második lemezen ki nem adott és remix cuccokkal, a weboldal szerint álleverően igényes körítésben ezt is.