• Broafka
    #2685
    érdekességképpen, ha valaki olvassa még ezt a topikot. Spoiler veszély lehetséges

    Elkezdtem olvasgatni H.P. Lovecraft műveit, méghozzá a Tenger misztériumaival kezdtem, vagyis a Cthulhu legendákkal. A játék egész kellemesen követi az Árnyék Innsmouth fölött c. részt (jelenleg ott tartok, amint megtámadnak a lakók a szálloda szobában, igen pontosan leírva minden egyes mozdulatot). Most kezd nagyon izgalmassá válni.

    Őszintén szólva nem nagyon olvasgattam a játékban a naplókat és jegyzeteket, de majd újra végig játszom és akkor többet megtudok, mindenesetre Zadok Allen-től (az öreg részegtől a játék elején) jóval többet lehet megtudni Innsmouth létrejöttéről, és lakói különös kinézetéről és viselkedéséről. (Habár a játékból persze nagyrészt ez is kiderül, és kikövetkeztethető)

    A játék egyébként az Árnyék Innsmouth fölött c. részt követi végig. Tudom hogy van Dagon című rész, de annak nincs köze játékhoz (röviden egy menekült fogoly leírása, ahogyan találkozik Dagonnal egy szigeten) A játékban ez a főhősünk utolsó pár írása a zárt osztályon. A Templom című rész az nem is szerepel a játékban, végülis ilyen értelemben nincs is köze hozzá. A Call of Cthulhu (vagyis Cthulhu hívása) pedig csak címben van köze a játékhoz. Ebben a részben a játék eleje van benne.

    Mindenkinek ajánlom a könyveket. Igazán jól ír, és ha bele tudod élni magadat, akkor igazán szórakoztató olvasmány