kis eszmecsere a titkosításról...
-
Justil #229 sziasztok!
már majdnem létrehoztam egy truecrypt nevű topicot, de aztán jobbnak láttam ide írni.
szóval az a helyzet, hogy szeretném használni a truecryptet, és találtam is hozzá leírást a neten, de volna pár kérdésem, és előre is bocs ha már felmerült, de nincs kedvem végigolvasni a topicot :P
szóval 1 haver kért meg, hogy titkosítsam le az egész masináját (a rendszer hdd-t), de amúgy engem is érdekel a dolog, csak jobb is, hogy nem a saját gépemen kell kísérletezni :)
találtam egy jó kis leírást, azt hiszem ezzel elboldogulok, legalábbis a "hogyan"-t illetően, de lenne pár kérdésem, és előre is sorry ha hülyeségeket kérdezek, de bár általánosságban otthon vagyok informatikában, a titkosításhoz gőzöm sincs:
- tehát ezzel a módszerrel kerül egy master jelszó a hdd-re, és ha jól értem ezt a bootolás után fogja kérni, enélkül nem áll fel a rendszer..de akkor ez a titkosítás is igényel némi helyet, nem? mennyi plusz hely kell neki?
- ha új fájlok jönnek létre a gép működése közben a titkosított hdd-n, akkor mivan? on-the-fly titkosítja őket, vagy leálláskor, vagy hogy? bezavarhat a titkosítás úgy általában a rendszer működésébe (win7 ultimate, 64bit van a haver gépén)?
- esetleges újratelepítésnél mi a helyzet? gondolom ha csumára leformázzuk a hdd-t, akkor a truecrypt és a titkosítás is eltűnik, és az os reinstall után megint meg kell csinálni...
így hirtelen ezek jutottak eszembe, de ha lesz még vmi majd írok.
minden segítséget előre is köszönök! :)