Csillagászat
  • maki85
    #723
    Leegelőször is teljes szívből köszönöm a válaszod, mely mentes volt minden fellengzős sallangtól.!!!!!!
    Azonban mégis csak maradtak bennem tüskék, kérdések.
    Azt írod, hogy nem az egész univerzum volt atommagnyi méretű, hanem ezt csak az általunk ismert világegyetemre értelmezhetjük.
    Hiszen valódi nagyságáról tulajdonképpen fogalmunk sincs, mivel a fény véges sebessége miatt onnan a fény soha nem fog elérni hozzánk.
    Így tehát bennem csak fennmarad a kérdés, hogy a kommersz tudomány miért erőlteti annyira mégis a kezdeti atommagnyi méretet???
    Tehát visszatérve az általad mondottakhoz, ha nem tudjuk, hogy a "VALÓSÁGOS" (már ha van ilyen?) univerzum mekkora méretű, akkor semmi értelme kezdeti méretekről beszélni. Az való igaz, hogy a csillagok vöröseltolódása időbeli sűrűsödést feltételez, mi van akkor, ha ez az egész zsákutca ??
    Én amikor nulla időpontról beszéltem, azt nem szó szerint értettem, hiszen az fizikai érdemben értelmezhetetlen. Még valami, ami számomra az idő fogalmát ebben kontextusban értelmezhetetlenné teszi. A tudomány arról ír, hogy az ősrobbanás x-x kezdeti időszakaszában, ennyi és ennyi idő alatt játszódott le egy bizonyos esemény. Pl hogy a másodperc töredéke alatt fúvódott fel a naprendszerünk méretére. (itt megint csak a középpontúság vetődik fel, mert egy valami felfúvódni , még egy léggömb is egy matematikai pontból tud). És ez az a pont, amikor nálam megint csak el kezd kapisgálni az a valami. Mint tudvalevő a földi életünkben az összes idővel kapcsolatos ismeretünk a Föld Nap körüli mozgásához kapcsolódik. A fény sebessége, egy atommag felezési ideje, és lehetne tovább sorolni. Akkor viszont abban az "időben" amikor CSAK tömény energia volt jelen (még csak atommag sem osztódhatott értelemszerűen), honnan tudjuk, hogy az a bizonyos jelenség mennyi idő alatt is játszódhatott le valójában???
    Az pedig, hogy amikor egy távcsőben az eget kémleljük, akkor valójában a múltat látjuk, nálam megint csak fejvakarásra késztet. Hiszen, ha a fotonnál nincs gyorsabb az unverzumnál, hogyan láthatjuk a múltat?? Olyan mintha fizikai valónkban megelőztük volna az ősrobbanás idején keletkezett fényt. A 14 milliárd évvel ezelőtt keletkezett állapotot látjuk.
    Még egy. Ne haragudj, DE nálam ez a bizonyos luftbalon hasonlat a könyönyökömön jön ki.
    Légyszíves ne tekintsd a hozzászólásomat holmi agymenésnek, csupán gondolkodom.
    Még valami a Nagy Bumm előtti időről, vagy nem időről.

    Stephen Hawking azt mondta (szinte szó szerint), hogy az ősrobbanás előtti izével ne foglalkozzunk, mert olyan, az NINCS !!!!!!!!!
    Nem volt tér, nem volt idő!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Hm, mivel ő az okosabb nálam, lehet, hogy igaza van.

    Sokszor filózok, hogy miért is nem vagyok creacionista????
    Hiszen annyira egyszerű lenne minden. első nap, második nap..............stb, és a hetedik napon megpihen.


    Utoljára szerkesztette: maki85, 2021.01.23. 17:11:06