• mir
    #4
    "mintha ágyúgolyóra ágyúval vadásznál"
    ez azért kissé túlzás...
    "Elég furcsa pacifista vagy, ha szerinted szükséges a fegyverkezés"
    miért? ha te USAi lennél, akor azt mondanád, hogy"nem kell nekünk hadsereg, az támadjon meg minket, az lőjön ide, aki akar, mert mi nem védjük meg magunkat, mert pacifisták vagyunk!"
    olyan nagy népszenvedélymanapság szidni, szidni, és szidni azt, akinek akárcsak 1 picivel is jobban megy, mint nekünk... te komolyan azt gondolod, hogy az lenne a helyes ha hagynák magukat? tudod ha követsz 1 elvet akkor jobb lenne előtte kissé utánanézni, mit is jelent az.

    "Az USA magának köszönheti, hogy a legtöbb ország utálja, mert a világ rendőre tisztében tetszeleg"
    mondok pár kort, amikor nem volt világ rendőre:
    -középkor. a törökök európában gyilkoltak, az ázsiaiak is, az angolok a franciákat, a spanyolok egymást, a balkánon megintcsak egymást gyilkolták. a kínaiak néha csak úgy lekaszaboltak 1-1 nagyobb fölkelésben félmilió embert. vagy többet. oroszországban többre tartották a jó harcilovakat, mint 1 embert.
    ez jó volt?
    -az őskorban mindenki nyugodtan elfért, ám az az emberfajta, akik mi vagyunk, 2000 év alatt kiirtotta a neándervölgyieket, akik emúgy csak európa északi részén éltek. (nyugodtan megfértek volna)
    -ókor róma volt a világ rendőre. gátlástalanul gyilkolta a nemrómaiakat. de róma határain belül virágzó kúltura volt. és te mit gondolsz rómáról? hogy micsoda gigász kúltúra volt? igen. végülis a hatalmas római birodalom alig ölt meg 300 év alatt 4milió idegen embert, azokról nem is beszélve, akik éhenhaltak, mert rómába vitték az élelmet. róma már nem szar szemét mint az USA?
    -XX század eleje:
    volt két világháború. mert nem volt világ rendőre, és valaki mindíg úgy gondolta, hogy ő most itt májer lesz. a kettőben együtt alig 80milió ember halt meg.

    most, hogy van 1 világ rendőre, aki történetesen nem is gyilkoja miliójával az idegen embereket, a világ nagy részén béke van, te mégis mit akarsz? jobb volt eddig? lehet, hogy azt, ami most van elnyomásnak nevezed, és globalizációnak, de most NINCS 1 ORSZÁG, AKINEK CSAK ÚGY ESZÉBEJUTNA ATOMOKAT LÖVELNI MINDENFELÉ.
    mivel béke van, mindenki, aki nem a nyertesek asztalánál kapott helyet, most durci van. (arab országok,"keleti blokk", köztük mi is)és kire dühösek ezek? arra, akinek a legjobb, USAra. tehát nézhetjük így is: USA magáravonva a világ ezen részének haragját békét tart fenn. és még elvárnád, hogy ne fejlesszen fegyvert? hogy hagyja, hogy 5000embert csak úgy legyilkoljon 2 terrorista 2 géppel? eléggé sajátos nézeteid vannak.
    persze jobb lenne, ha ez a világrendőri szerep(amire szükség van) nem 1 ország, hanem 1 nemzetközi szervezet lenne, erre hozták létre az ENSZt, de nem siekrült. névleg létezik, hatalma kevés. így alakult. de ha USA gondolna 1et, és megszünne világ rendőrének lenni, 1 3. világáhború realitássá vállhat. na mind1... van 1 olyan érzésem hogy hiába tépem a pofám...