• Johann
    #126
    AI, és Pheel ne bántsátok már szegény zer0-t, hiszen igaza van!

    Elmondok egy történetet és megértitek mi is a probléma!
    Annak idején megjelent a DOS, mint parancssoros rendszer. Ez azt jelenti, hogy begépeltél egy sort végrehajtotta, és várta a következöt. Ha ezt a müveletsort egy állományba írtad akkor azokat sorban végrehajtotta beavatkozás nélkül, tehát nem volt interaktív, ez volt a batch (kötegelt futtatás). Annak idején felismerték a DOS fejlesztöi, hogy van egy pár jó kis UNIX-os parancs amit atültettek a rendszerükbe. Ilyen volt a pipe (|), vagy az átirányítás file-ba (>). Pl. biztosan ismerös az, hogy:

    c:\>type valami.txt | more

    vagy

    c:\>valami.exe > eredmeny.txt

    Ez rendben is van. Voltak jól használható parancsok is pl. a "del,mkdir,dir" stb., amikkel meg lehetett oldani feladatokat. Namost ahogy fejlödött a DOS, lett belöle Win95, ezek a parancsok elkorcsosultak, söt egyre használhatatlanabbá váltak. Magyarul vagy csökkent a tudásuk, vagy el is tüntek mint pl. a "print" parancs, és még van 1-2 amit hiába is keresel. Nos ez fáj igazán zer0-nak és a többieknek, hogy ami volt az már nincs, vagy éppen nem szabható egy adott feladatra!
    Senki se mondja nekem, hogy az a feladat amit ö felírt egy bonyolult dolog, de a nyamvadt "del" parancsal nem lehet megoldani! Az teljesen igaz, hogy egy 15000 filet tartalmazó könyvtár a filekezelöben szörnyüség (több óra az is amig beolvassa a nyomorult), ilyen esetben célszerü nem olyan alkalmazást használni ami másodpercenként ujraolvassa a könyvtár tartalmát, hogy megváltozott e.

    Ez a vita most nem lenne, ha annak idején nem látják úgy, hogy felesleges többet a batch feldolgozás, és csak a grafikus felületet nyomják, mint a disznó! Hanem mondjuk az is fejlödött volna, és testreszabhatóbb lenne!

    Másrészt ha az a WSH vagy mi, olyan jó és erre a célra készült, akkor miért nem része a rendszernek? Miért nem integrálják bele azt fixen, hogy ilyen esetben ne kelljen utána kajtatni, meg istallálni 5000 gépre stb. Ezért biztosan nem perelné senki öket, mert volna haszna... :)