Help!
  • kissgy1028
    Sziasztok!
    Elég komoly problémám van. A számítógépemet megtámadta vmilyen kártevő! két vírusirtót és egy képrogram keresőt használok a gépem védelmére, név szerint: NOD32, Avast Home,Spyware Terminator, és ezek találtak is kártevőket a gépemen. Miután lirtottam őket, (az irtást csökkentett módban végeztem) a gép egy időre rendbe is jött, de ez az állapot csak pár napig tartot. Most viszont egy elég súlyos problémát tapasztaltam. Az internet kapcsolatom elkezdett időközönként megszakadni, ekkor róbáltam megkeresni a hiba okát, és meg is találtam. Nekem dinamikus IP-címem van, az IP címemet és az alapértelmezett átjárót (biztos vmilyen kémprogram) fixre állította. Visszaállítottam, hogy az IP cím kiosztás automatikusan történjen meg. Utána ha az internetkapcsolatot újraindítottam, akkor már vátozott az IP cím (és végeztem egy kártevőkeresést ismét, de eredménytelenül),de ez sem volt így sokáig. Később már hiába indítottam újra a modemet ugyanaz maradt az IP címem, pedig, a beállításokban vélelten IP cím kiosztás van beállítva, és ekkor vettem észre a legnagyobb problémát. Rákattintottam a hálózati kacsolatoknál a kijelzett IP címre, és megjelent egy idáig rejtett, kacsolat, és ebben meg van adva egy konkrét IP cím és átjáró. Ezt a kapcsolatot viszont semmilyen módon nem tudom törölni. Gondolom, hogy adatlopás áldozatává váltam, így otthon már az netkapcsolatot meg is szüntettem. Még az a szerencse, hogy egy másik gépen vannak a fontos adataim, mely gép nem rendelkezik netkapcsolattal, és hálózati kapcsolattal.
    Milyen vírus- vagy kémprogramirtó alkalmazással, tudnék rendet rakni a gépemen? Tudtok ajánlani vmi jót, ami biztos hogy leirtja a kártevőket, vagy marad a teljes formázás, és újratelepítés?
    De már abban sem vagyok biztos, hogy ez megoldja a problémát, mert sajnos tudom, hogy vannak olyan kártevők amik, a formázás után is megmaradnak.
    Hogyan tudnám végleg eltűntetni ezeket a kártevőket?
    Bocs, hogy ilyen hosszúra fogtam, de gondoltam leírom a teljes problémát, hátha már vkivel előfordult ilyen.
    Előre is köszönöm a segítséget!