Help!
-
zserrbo #2772 Na szóval az IRCBot nevű vírus/kémprogram volt az egyik, ami tegnap nagy kavarodást okozott a fájlküldésével, mint megtudtam a Nod32 magyarországi képviseletének egyik emberétől. Épp ma reggel vettem észre, hoyg ezt meg is fogta az Outpost Tűzfalam, így lehet kicsit tévedtem (!), de lehet nem is annyira. Az a másik Sohanad féregre azt írta a Spyware Doctor, hoyg Yahoo Messengeren keresztül terjed, de valszeg a többin is ezt feltételeztem én is. A Nod32-es csávótól megtudtam, hogy 2 féle MSN-en terjedő vírus is aktív volt tegnap. Az IRC botra jött is definíció, ezt írtam is lentebb, csak akkor még nem tudtam, hoyg valszeg ez okozott gondot.
Jelentem mostanra gondolom minden nagyobb vírusírtó felkutatja, felismeri és törli az IRCBot vírust. Én egy jelszóval védett csomagolt fájlban megőriztem a My-Picture-t és elég volt kicsomagolnom a NOD máris bejelzett.
Mindamellett, nem árt ha időnként futtatunk írtókat, mert 1 nem biztos, hogy mindent megfog, de rezidensből (valós idejű) csak 1-et szabad akár vírus vagy kémprogram írtó legyen. Tegnap annyira gyors volt ez a terjedés, hogy időben nem jött rá az áldás :D, bár az Outpostom megakadályozta a működését :)