Help!
  • zserrbo
    Érdekes ilyen problémát, hogy mailt küld nem láttam a tevékenységei között. Ez egy Worm.RBot.EKT nevű féreg. Igaz én nem szoktam a kártevők által művelt folyamatokat és tulajdonságait böngészni, de nekem egy igen összetett féregnek tűnik, de mégis alig van a googlenek találata vele kapcsolatban. Valószínűleg azért szedted be, mert nincs Sp2 a gépeden. Ha XP-d van érdemes lenne feltenni vagy, ha vmiért nem akarod, akkor legalább a biztonsági frissítéseket töltsd le. Igaz Sp2 mellett is vannak ilyen frisítések, de biztos kevesebb.
    Leírás itt
    Azt olvastam, hogy ez egy sasser féreg. Ha ez igaz akkor ezzel el lehet távolítani: ittmegkeresed ennél a résznél a következőt: "Sasser .A-F worm cleaner". Pontosan mit használsz? Azt olvastam a Nortont, de mit Antivírust vagy Internet Securytit? És melyik verziót 2004, 2005, stb?

Helyette próbáld ki a Nod 32-őt. Jelenleg én azt favorizálom. Ezek még a jobbak: Kaspersky, BitDefender, VirusBaster (ez magyar termék).

Ha nin sc tűzfalad rakj fel egyet. Én az Outpostot javaslom, nemrég jelent meg a magyar 4-es verzió. Érdemes még a gépen tartani egy kémprogram-írtót: CounterSpy, Spyware Doctor.
    A DMR-t is érdemes feltettni. Leírás itt

Majd szólj mire haladtál.