• mir
    "Ha annyira elit a Mac akkor miert kell a ganyolt "Dacia" alkatreszeit ellopni??
    (PCI, AGP, USB, IDE, SDRAM stb..)"
    a PCI-t szerverekbe csinálták még vagy 10 éve, legfőbb fejlesztője az IBM. majnem 1idős az ISAval. az eredeti PCIszabván áteresztőképessége kb. ugyanannyi volt, mint az akkori leggyorsabb X86proci cache-átereeszése. tehát az nem PChez készült.
    az AGP csak 1 módosított PCI, és grafikus munkaállomásokba találták ki, nem PCkbe.
    IDE: ezt a szart valóban PCkbe találták ki.
    ebben nem vagyok biztos, de sztem a MACben SCISI van nem?
    USB: Universal Serial Bus. az apple is rész vett a fejlesztésében. ez sem csak PCkhez készült.
    SDRAM: meg fogsz lepődni: a SUN használt először SDRAMot. az sem PCkhez készült. bár az 1 dolog, hogy a SUN használta először, mert a nagy memóriagyártók közösen fejlesztették ki mindenki számára(és nem csak a PC, hanem mindenki számára!!!!!!!!!!!!!!!!!)
    Mac OS-X sebessége: ha valami mac-szidó hülye kissé jobban utána lenne nézve a dolgoknak, akkor rögtön nem ugatna ennyit. az OSX azért olyan lassú mert a klasszikus unix filozófiára épül, azaz a programoknak nincsen közvetlen hozzáférésük a hardware-hez, és más processzekkel is csak az oprendszeren át, szabványos üzenetekkel, streamekkel kommunikálhat. azt ANNO elvetették. pontosabban félig. mert amit ma unixnak hívunk, az is sokkal biztonságosabb, mint 1 windows, de csak a HWműveletek mennek a virtuális gépről, a számításigényes dolgokat nem a virtuális, hanem a fizikai gép végzi. ezzel támadófelületet nyújt, ellenben a sebesség meglehetősen kielégítő.
    az OSX sokkal többmindent a vituális gépen futtat. most lehet mondani, hogy ez így hülyeség, meg úgy szar, mindazonáltal nagyon nagyon kíváncsi leszek, törték-e fel már valakinek az OSXes gépét? talált már vírust? én még soha egyről sem hallottam. ennek meg van az oka.