chipsetek
  • Borg
    #18
    "Az SDRAM memória technológiát fejlesztő JEDEC csoport a közelmúltban úgy döntött, hogy nem fogadja el általános szabványként a DDR400-at. Ennek elsődleges oka az, hogy a megoldás alig-alig tud számottevő teljesítménytöbbletet elérni a jelenlegi DDR333 változathoz képest, amely ráadásul még nem is terjedt el általánosan. A JEDEC szakértői úgy vélik, célszerűbb lenne a szárnyait még csak mostanában bontogató DDR333 után egyből a DDR-II 533 MHz-re ugrani.

    Ennek ellenére a társaságok egy része - nyilvánvaló üzleti megfontolásból - úgy döntött, hogy mégis kiadja DDR400-alapú megoldásait. A világ legnagyobb memóriagyártójaként ismert Samsung Electronics a közelmúltban biztosította az alaplapi chipkészletek gyártóit, hogy képes lesz megfelelő mennyiségű DDR400-SDRAM chipet szállítani a piaci igények kielégítéséhez. Ennek megfelelően a VIA Technologies, Silicon Integrated Systems (SiS), és nVidia cégek tervbe is vették a DDR400 támogatás implementálását chipkészleteikbe.

    A problémák akkor kezdődtek, amikor a Pentium 4-alapú P4X400 chipkészlet tesztjei során kiderült, a megoldás - amennyiben egyáltalán stabilan működik DDR400 memóriákkal -, még a DDR333-alapú chipkészletek teljesítményétől is elmarad.
    Mindezek után a társaság Platform Conference konferencián közzétett Socket-A chipset ütemtervéről nyomtalanul eltűnt a DDR400 támogatás. Hogy mi okozhatja a VIA problémáit a DDR400-zal egyelőre nem tudni, annyi azonban biztos, hogy a KT400 chipkészlet - már csak az elnevezése miatt is - egyértelműen DDR400-alapú megoldásnak készült, amelyet a társaság korábbi ütemtervei alá is támasztanak."
    Ennyit a DDR400ról.

    És gondolom neked Serial ATA winyód, és AGP 8X-es video kártyád is van?:) Ezek csak marketing dolgok, egyelöre semmi gyakorlati hasznuk. Talán majd fél év mulva a serial ATA-nak, de az AGP 8Xnek még akkor se..

    Szóval a DDR megoldás mellett per pillanat csak és kizárólag az ára szól...