szal...
-
Már jó ideje kutatom a netet, de nem tudok megoldást találni egy problémára,
eddig sehol sem tudott segíteni senki, hátha most...
Szóval Windows 98 alatt szeretnék vodafone-os netet feltelepíteni, mégpedig egy motorola v360-as mobil segítségével. A gép újra lett telepítve, előtte működött, de most nem tudom újra működésre bírni.
Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telefon, egy Bluesoleil program segítségével. Párosítás meg is történik, telefont látja a gép: file-transfer is működik. Azonban a "betárcsázás" nem működik. Amikor connectelni szeretnék, a telefon jelzi is, hogy engedélyezem-e az átjárást a szgép felől, és persze igent mondok, majd feljön a tárcsázós ablak, ahol kapcsolódás után illetve helyett, a "Hiba 630, nem lehet a portot megnyitni" vagy nem lehet kapcsolódni.
A bluetooth progi telepítése után a gépen 4 modemet találunk, Bluetooth DUN modem, Bluetooth Fax modem, és még egy server meg egy Client jelzésű. A tárcsázáshoz a DUN modem van beállítva, emlékeim szerint ezzel ment korábban is.
A vodafone kívánalmai szerint van minden beállítva, vagyis a tárcsázásnál, a hálózatnál az van, amit kérnek. Az ügyfélszolgálaton azt a választ kaptuk, hogy a win98 valszeg nem érzékeli modemnek a telefont, illetve nem látja, azt a diagnosztika alatt lehet előzetesen tesztelni. Az egyéb info gombra kattintva bizony "A portot nem lehet megnyitni" hibaüzenetet kapjuk.
Feltettem már a motorola USB-s modem driverét is, de semmi változást nem hozott, illetve jelét sem látni, hogy ez megmozdított-e valamit (talán az adatkábelhez kellhet ez?).
Blueeil12-es portra tette a DUN modemet, vagy valami hasonló névre, a többi hármat is egy-egy portra; azért kipróbáltam mindet, de sem a tárcsázás nem változott, és a diagnosztikánál sem tudta megnyitni a portot. A listában felsorolja a COM1 és COM2 portot kétszer is, majd ezeket a Blue-valami portokat. Esetleg ezzel lenne gond?
Kérdésem az lenne: hol lehet a probléma, ami miatt nem látja a windows rendesen modemként, mivel lehetne orvosolni a tárcsázásnál felmerülő problémát?
Segítségeteket előre is köszönöm!