Pont hibás hardvert vettem!!!
  • Sman2
    Hali...

Előfordult már olyan, hogy "Pont egy hibás hardvert vettél"...

Ha igen írd le hadd csodálkozzunk, valamint azt hogy hogyan oldottad meg...

Akkor kezdem én:
    Elhatároztam hogy az egyik Számítástechnikai kiállításon a BNV-n veszek a Genius standjánál egy Genius G-16-os hangszorót és egy Genius Netscroll egy-görgös egeret (no meg hozzá egy Genius egéralátét is dukált), mert ott olcsóbb volt mint a boltban...

Aztán jött a meglepetés:
    A hangszoró a mai napig jó, annak semi baja.
    De: az egérrel ott szívtam ahol tudtam...
    Olcsót akartam tehát nem a díszdobozost vettem meg (lemezzel), hanem a szimpla kisdobozost (lemez nélkül, az egér ugyan az mind a kettőben) kb 2000Ft-ért...
    PS/2-es egér két gombbal jó volt, de a görgö rajta szar ill. hibás volt. Elöször azt hittem csak azért ugrál az intéző scroll sávsa föl-le mp-enként ha meggörgettem egy kicsit a görgöt mert nincs hozzzá gyári progim (pedig a windows-ossal is kellett volna menni-e)...
    Az egyik barátomnak ugyan ilyen egere volt (lemez nélküli szimpla dobozos) azzal a különbséggel, hogy müködött...
    Egy másiknak meg díszdobozos, lemezzel. Ezt elkértem de ezzel se ment...
    És mivel a hely ahol vettem Pesten van (asszem) nem volt értelme egy 2000FT-os tétellel rohangálni a garival...

Megoldás: nem használtam a görgöt...
    Aztán lecseréltem egy A4Tech Winbest 5-re (2 görgö, 5 gomb), testvéremnek is ilyenje van és megtetszett, szuper...(látszik már nem bíztam a márkában)...

Végül is jelenleg egy LG optikai egeret ("kamerás", 1 görgő, 3 gomb, Jó kinézet, érdekes fényeffektek...)...
    Ez tökéletesen megy, de a CD-n a driver nem működik/rakja fel...
    Egy másik gyereknek is pont ilyenje van, és nála sem megy a driver...

Kicsit hosszú lett...:)
    Tanulság: Vagy az egér hibás, vagy a driver, vagy mindkettő, vagy egyik sem (ez ritka)...nem általánosítok!