\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    "Ha azért sztrájkolnának, hogy új buszok legyenek; egy szavam nem lenne."

Arról nem is álmodunk. Viszont az év eleji akció magában foglalta azon követeléseinket is, miszerint már 3 éve!!!, hogy ígéretet kaptunk a finanszírozási problémák megoldására és a buszok műszaki állapotának javulására. Azóta SEMMIT nem tett a felsővezetés, hogy az ígéreteit teljesítse. Tavaly pont emiatt volt az egyik sztrájkunk, melynek EGYETLEN célja és követelése a műszaki állapotok orvoslása. Szó nem volt bérfejlesztésről, részben magunkért és részben az utasokért tettük. Mi átlag 9 órát töltünk ebben a koporsóban, miközben fél lábbal a börtönben, fél lábbal a kórházban vagyunk. Mindemellett 100%-osan támogatjuk az utazóközönséget azon jogos követelésükben, hogy ezért a pénzért amit elkérnek, cseppet sem nevezhető színvonalasnak a szolgáltatás ilyen járműparkkal. Nem Demszki ül ezeken a roncsokon nap, mint nap, hanem Te és Én! A helyzet nem javult. A cég olyan szabályrendszert alkotott ami eddig sem védett minket túlságosan, és ahol tudta a járművezetőre kente a balhét. Január 1.-étől az összes felelősség a miénk és TUDJUK!, hogy a cég nem teljesen jogszerűen vizsgáztatja le a buszokat! Ha egy utas belehal egy közúti balesetbe egy bkv járművön, bőven van rá esély, hogy a járművezető is. Ha nem, talán lebénul egy életre. Ha az sem akkor az élete hátra lévő részét lehet a sitten tölti.

Tehát csak arra kérlek, hogy ne állítsd azt, hogy nem tettünk erőfeszítéseket a járműpark katasztrofális állapotai ellen!

"ne csukja rám az ajtót a sofőr"

Lehet én tudom rosszul, elvégre csak napi 9 órát töltök buszvezetéssel, de az indulásjelző megszólalása után az utas nem száll fel. Az ajtót nem lehet rád csukni ha nem szól a csengő! Mindemellett a cég a szabályzatban előírta, hogy akkor lehet indulásjelzést adni ha az utolsó leszállni szándékozó utas is a földön van és elengedte a járművet. A cég így próbálta az utasokat siettetni, hiszen ha mindig mindenkit megvárnánk, legalább 30%-kal több jármű és járművezető kéne, hogy tartani tudjuk a követési időket. Ez pedig pénz, amin spórol már egy jó ideje a főváros vezetése a szadesz. Más kérdés, hogy a szadesz akinek a kezében van a főv. önko., évek óta egy fillért sem tesz bele a kasszába, pedig az 1/3-ad költség Őt terhelné. A többi nagyvárosnak megy, csak ennek a csürhének nem megy. Persze állambácsi fizeti a ráeső 1/3-adot a bkv-nak is, mega a többi nagyváros tömegközlekedési cégeinek is. Ha jól tudom az utasok is fizetnek ma már tisztességgel (csak nem tudom minek).

"ne büfögjön az arcomba az ellenőr válaszként, hogy felmutatom a bérletemet"

Ha felvételi követelmény lenne a diploma, sem biztos hogy ez másképp lenne. Egyszerűen ennyire tapintatlanok a pöstiek :)

"az éjszakai járaton az ellenőröktől nem lehet felszállni, mert fent az ajtóban állnak és a sofőr már csönget, hogy csukná az ajtókat."

Lehet rosszul értelmezem, megtelt a busz? Vagy a biztonsági őrök szálljanak le, hogy Te felférj? Vagy csak pöstiek Ők is?

Komolyan mondom 1.7 millió ember él a fővárosban de a vidéki nagyvárosokban élőket is megdöbbenti ez az egoista, minden empátiát nélkülöző stílus ami pöstön van! Mutass példát vagy nem is tudom, de nem a bkv tehet arról hogy parasztok (is) élnek pösten szép számmal.

"tegyük fel az Elektromos Művek dolgozóinak problémája támad a fizetésükkel vagy a felső vezetéssel, ugye nem az a megoldás, hogy 3-4 napra kikapcsolják az áramot"

Nem ez a legjobb megoldás. A legjobb megoldás ha nem nyúlják le az adózók pénzét és rögtön van miből kifizetni a lóvét! Viszont a munkavállalóknak SEMMI MÁS eszköz nem maradt, hát még civil szférában! Te talán szavaztál valaha arra, hogy fizessenek ki 100 millát végkielégítésnek akárkinek, elvtárs asszonynak?