Tanácsot lécci mosógépvásárláshoz...
  • bajgunar
    #101
    Annyit nem érnek. Jók! Tényleg jók, minőségi. De baromira túlárazott, mármint a Miele, az horror áron van. Ok, német minőség. De főként a brand, amit meg kell fizetni. Bosch ~100k kategória olyan is. Ami már "jó" az ~150k-től indul, minimum. Miele nem a mi pénztárcánkhoz van mérve.
    Ha meg bekaksiszik.... Feleannyi a javíttatás, mint az új ára. Persze HA kifogsz egy jót, s nem adja be a kulcsot, akkor 10+ évig is mosógép.
    Nah ezeket összevetve baromira NEM éri meg... Miért?
    Kiadsz rá ~300k-et, s ha jó, jó, lesed tizenplusz évig... PFf. ~5 év (áhh ~2-3) és olyan redvás, dzsuvás, trutyis a dob kívül, hogy hányinger. Rakhatsz te bele MrMuscle-t, meg mindenféle mosógép tisztító csodacuccot, meg ecetet. A dobról kívülről NEM mosod le a retket. Nah, az a retek mos neked tizenplusz évig (csak nem látod, mert a dobon kívül van).... A képszülék is koszolódik, karcolódik, gombok körül dzsuvásodik, te lesed 10++ évig? HA bekakssizik, megint ráköltöd a fél készülék árát.. Ha nem, ezt lesed tizenplusz évig, vagy burzsuj vagy, s kidobod ~6-8 év után, mert már nem lesz essztétikus a látványa?
    Míg veszel egy LG-t (samsungot) ha nem romlik el, akkor is elmegy ~8-10 évet. Ha bekaksizik, minimális összegből javítható. ~6-8-10 év után úgyis veszel egy újat. Mert ugyanúgy ronda lesz, koszolódik, dzsuvás lesz, s jön ki újabb technológia, design-osabb, stb.
    Akkor minek kiadni rá kétszer annyit? Ha van zseton, s megtehetik vegyenek. Aztán ha bekaksizik, tudják fizetni javítást is, vegyenek.
    Addig hót felesleges. Semmivel sem lesz azzal tisztább a ruha. S semmivel sem fogyaszt kevesebbet.
    Megmutathatod a szomszédnak, hogy neked olyan is van. Kb.
    Ilyeneket csak a sznob, milliomos, újgazdagoktól hoztunk javításra. Aki kicsit tehetősebb volt, de volt kis gógyija, nem ilyeneket vett.
    Sima ~150-200k közti Lg, Samsung a favorit. Az olcsóbb az olyan is. (mint olcsó húsnak....) Ami drágább, az meg már csak a Brand.