Macintosh összekötése pc-vel
  • Gerry
    Nos, a PC-s résszel nem lesz gond, a MAC-es, már kicsit húzósabb, ha ott nincs telepítve a TCP/IP hálózati protokol, akkor azt már meg nem mondom neked, hogy hogyan kell, mert MAC-ekkel, már hálistennek (ezesetben sajnos) régen találkoztam.
    Akkor: Hálózatoknál a win98-ban telepíteni kéne a TCP/IP-t, ha még nem lenne, de elvileg ha van ADSL, akkor már fent kell lennie. Állítsd be IP-címnek mondjuk a 192.168.0.1-et a PC-re, a MAC-nek meg mondjuk 192.168.0.2-t, a Subnet mask legyen mindkét esetben 255.255.255.0, a Workgroup (munkacsoport) is legyen lehetőleg azonos, mondjuk workgroup, az egyszerűség kedvéért. Ha nincsen HUB-otok, vagy switch-etek, akkor egy crossover UTP kábelre lesz szükségetek a két gép összekötésére. Hát dióhélyban kb ennyire lesz szükség, nomeg a fájl és nyomtatómegosztást is telepíteni kell, ahhoz, hogy látszódjon a gép a hálózaton. Ha ezek megvannak, akkor elvileg mennie kell a dolognak. Valamikor már csináltam ilyet én is, mert még a gimiben nekünk voltak PC-k és Macintosh-ok is, de hogy a Mac-en hogyan állítottuk be a hálót, arra nem emlékszem, de azt könyvből csináltuk...