Satellites ADSL kapcsolat, az Isten háta mögött is
  • shabba
    #13
    Wow. Ez nagyon durva hozzászólás volt. Borg ennyire nem lehetsz naív vagy lamer. Az állandó telefonos kapcsolat kell, mivel ez egy online szolgáltatásként van eladva, e nélkül pedig hogy lenne meg a kétirányú kapcsolat. A telko pedig aug 1. után megfizethetetlenül borsos perdíjakkal párosul. Persze ha valaki már ki tudja fizetni a több tízezres telefonszámlát annak már nem fog megkottyanni a +9000Ft sem. A többieknek pedig nehéz úgy webezni hogy közben állandóan azon izgulnak hol is tart éppen a telkoszámlájuk. Az ICQ, IRC és egyébb tartós online jelenlétet igénylő dolgok alapból kilőve, és a letöltés is igen borsos muri lenne. Pl. 1 CD letöltése kb 4 óra az ADSL sebességgel, ennek telkó vonzata 800Ft, 3.25Ft/perc-es díjjal számolva. Azért ez így kicsit drága CD lenne.

    Krinyo jól világította meg a fórumban, ez csak azoknak jó lehetőség akik forgalomkorlátos 24h-s csomaggal Pl. Broadband vagy kis sebességű bérelt vonallal rendelkeznek, hogy gyorsítsák a kommunikációt. A cikk címe viszont sokkal többet sugall mint ami mögötte van, lehet hogy mindenhol elérhető, de csak nagyon keveseknek érdemes igénybevenni. Erre talán a szerzőnek fel is kellett volna hívni a figyelmet


    Ami még szóba került az EON, ami 2Mbps-ot kínál sokkal kevesebb díjért. Ők nem garantálják ezt az online elérhetőséget és sávszélességet ezért olcsóbbak, de a gyakorlatban használható erre is a szolgáltatás. Ami ott előny az az előfizetői 700Mb-os tárhely, ahonna tényleg lehet offline letölteni. A megfelelő program segítségével letöltöd erre a tárhelyre a kívánt anyagot(ehhez csak parancsokat kell kiadnod, aztán tényleg bonthatod a vonalat) és onnan 2Mbps-al lejön az adatt offline is. Persze ezzel a csomaggal is drága lesz a webezés mert oda kell az online jelenlét, de legalább a korábban példának felhozott 800Ft-os CD letöltést megúszod, mert nem kell tartanod a vonalat letöltés alatt.