Tapasztalatok, vélemények a konkrét típusról (PX-W4012TA)
  • mainruler
    #8
    A Mount Rainier Plugfest egy Microsoft által megrendezett gyűlés/hardverteszt, ahol az ide benevezett márkák íróit tesztelik a Mount Rainier szabvány által megkövetelt szigorú kritériumok alapján, hogy megfelelnek-e az egyes modellek a szigorú elvárásoknak.

    A kritériumok:

    - Support for defect management
    - Fast background formatting
    - Convenient "early eject” of disk
    - Drag&Drop Floppy functionality
    - Reliable disk interchange
    - Addressing support for (2k byte) amounts of data

    Erre a Plufest-re a Mitsumi, a Yamaha, a Teac és a Plextor nevezett be, de egyedül a Mitsumi modellje felelt meg a követelményeknek, a többi gyártó modellje nem volt elég jó minőségű/strapabíró, ezért ők akkor még nem használhatták a Mount Rainier logó-t az íróikon, s nem tüntethették fel a CD-MRV specifikációt az írókban.
    Telt múlt az idő, eljött a második Plugfest ideje is, ahol végül több, előzőleg elbukott gyártó is megkapta a minősítést, de a Plextor továbbra sem tudott elég jó modellt felmutatni, ismét elbukott.

    A Plextor hivatalos dumája az, miszerint: "Nem akarunk belefolyni a dologba, míg a szabványt nem véglegesítik teljesen, s mivel mi a legtökéletesebbet akarjuk nyújtani a vásárlóinknak (micsoda smúzoló banda...), majd csak akkor implementáljuk a CD-MRW szabványt, ha más letisztult a dolog..." :))) Szánalmas! Akkor miért neveztek a Plugfestekre, tessék mondani? ;-)

    Mivel a CD-MRW szabvány kezelése strapabíró és pontos fejpozícionáló szervót és kiváló minőségű egyéb mechanikát igényel, újból előkerül az a kérdés, ami már a túlírás hiányakor felmerült sokakban, vagyis lehet, hogy a Plextor gyenge minőségű fejpozícionáló mechanikát használ, mely nem bírja követni a túlírás miatti sűrűbb vonalvezetést a CD felszínén? A CD-MRW szabvány kapcsán ez újból csak megerősítést nyert szerintem.

    Ennyit a Plextor "isteni" mivoltáról...