MIlyen prigival tudok particionálni xp alatt?
 • PetruZ
  #25
  Igen.

  Tehát:
  0. Meggyőződni arról, hogy nem fut a háttérben semmi olyan program, ami az "E:"-ről indult, vagy oda ír. Meggyőződni arról, hogy a temp-ek (IE temp sem) nem ezekre mutatnak. Valamint átgondolni, hogy biztosan akarod-e ezt a macerát? :)
  1. Az 1-es vinyón lévő összes cucc ("C:" kivételével) átmásolása egy másik vinyóra, tetszőleges helyre, tetszőleges eszközzel. Néhány fájlt nem fogsz tudni átrakni (pl. System Volume Information könyvtár), de ezek nem is kellenek.
  2. Az 1-es vinyón a "C" kivételével az összes partíció megszüntetése (PM, vagy lemezkezelő). Szerencsére az XP nem fogja engedni maga alól "kivágni a fát", de azért csak óvatosan.
  3. A PM-mel a "C" felméretezése a kívánt méretre. Formázás nem kell (az XP úgysem engedné).
  4. A maradék szabad helyre új partíciók létrehozása a kívánt méretben. A meghajtó betűjeleket ugyanarra kell állítani, mint voltak. Mivel egy diszken négy elsődleges partíció is lehet, nem szükséges extended partíciókat és logikai lemezeket definiálni (csak akkor, ha négynél több partíciót akarsz a diszken).
  5. A mentődiszkről visszamásolni a cuccost az újonnal létrehozott partíciókra.
  6. Még mielőtt dolgozni kezdenél, most legyen egy reboot.
  7. Az XP indításkor diszkellenőrzéseket fog végrehajtani, ezeket várd ki (nem tart sokáig).
  8. Újraindulás után az esetleges elállított temp-ek visszaállítása.
  Ennyi.

  Gondold át a lépéseket, ha nem tiszta valami, vagy bizonytalan vagy, akkor inkább kérdezz, mintsem utána jöjjön a szitkozódás. A fentiekre garanciát nem vállalok, csak saját felelősségre csináld.

  Ui.: Legyen kéznél egy XP telepítő CD, meg a fontosabb cuccok telepítői. :)

  Ui2: Nem vagyok biztos benne, hogy az XP engedni fogja maga alatt átméretezni a diszket... Sőt, én azt mondanám, hogy nem fogja engedni. Ez esetben a PM-mel azt hiszem, vhogy lehet csinálni egy bootlemezt, és azzal kell boot-olni a 3. lépés előtt, a 4. lépést is a PM-mel kell megcsinálni, majd reboot az XP-be és folyt. az ötödiktől.

  Ui3: Sztem még mindig jobban járnál a C: alapos rendberakásával...