MIlyen prigival tudok particionálni xp alatt?
 • PetruZ
  #14
  FElfelé méretezni nagyon húzós, ráadásul ez nem is lesz olyan egyszerű. Az 5-ös partíció után a 20-as cuccai kezdődnek (fizikailag) a diszken, és mivel a partícióknak folyamatosan kell elhelyezkedniük, az 5-ös utáni összes partíciót el kell tolni felfelé 5 gigával. Ami azt is jelenti, hogy az utolsó partíció 5 gigával rövidülni fog. Nem tudom, a PM képes-e erre, de az biztos, hogy az adatmennyiségtől függően megőszülsz, mire megcsinálja, és én nem bíznék az eredményben.

  Amit javasolnék és biztosabb: egy mentődiszk beszerzése, az 5-ös utáni partíciók rámásolása, az eredetiről a 20-as és a 90-es törlése, az 5-ös felméretezése, partíciók újbóli létrehozása (egy 20-as és egy 85-ös) ugyanazokkal a betűjelekkel, majd a mentődiszkről visszamásolni a cuccokat.
  Ezt egy lépésben meg lehet csinálni, nem kell hozzá reboot sem (majd csak a legvégén). A PM csak az átméretezéshez kell, a többit megcsinálhatod az XP eszközeivel is (tetszés szerinti filemanager ill. a Logikai lemezkezelő használatával).
  Egy bökkenő lehet: ha olyan program indul el automatikusan, ami a "D"-ről fut. Ezeket természetesen le kell lövöldözni a művelet ideje alatt.

  Mindenesetre a rendszerpartíció méretezgetése sokkal rizikósabb, mint bármely másiké. Miért szükséges felméretezni?