Segitsetek pls! vajon miert csinalja ezt a gepem?
  • MylkA80
    Hali!

Olyan kínom lenne, hogy 3D-s játék (pl Crysis, Far Cry 2, Crysis Warhead) közben teljesen véletlenszerűen lefagyogat a gépem.
    Pillanatra kékhalál és egyből újraindulás. Egy pillanatra látom csak a kék képernyőt...lehetetlen elolvasni.

A hőmérsékletek rendben vannak, egy Zalman MFC2 ventiszabályzóval játék közben GPU max55, CPU max 45 fokos, a ház belsejében 32fokot mér.

Az op. rendszerem XP SP3 PRO, magyar.
    Az automatikus frissítés be van kapcsolva, szóval az összes letöltött javítás fent van.

A lépések, amikkel próbálkoztam eddig:

-Biosban minden gyári frekvenciára és feszültségértékre állítottam vissza
    (kivéve a memóriát, aminek a gyártó szerinti értéket állítottam be, bár ez a bios szerint már túlhajtás).
    A bios a legújabb verziójú.

-Alaplapi hangkártyát letiltottam, hátha összeakad.

-Kivettem a tv-tuner kártyát, szintén az előző megfontolás alapján.

-Drivert a legújabb whql-esre frissítettem. Jelenleg 190.62.

-Próbálkoztam XG driverrel is.
    (Nagyritkán, újraindulás után kiírja, h. a rendszer súlyos hiba után állt helyre.
    A hibajelentésben pedig az nvidia driverre hivatkozik).
    Mondjuk érdekes, mert próbáltam régebbi (178.24, 186.18, 190.38, XG )driverekkel is, és ugyanezzel száll el.

-Egy tiszta windows-t is feltettem egy üres vinyóra, csak a szükséges driverek, egy total commander,
    az eset nod32 és a cysis warhead volt fent, még directx sem (de ezt a játék gondolom felrakta).

-Levettem a gép oldalát és szobaventillátorral is próbáltam hűteni, hátha a Zalman rossz értéket mér.

-A gép ki van takarítva, pormentes, kompresszorral alaposan kifújtam.

-Memóriákat megcseréltem, illetve átraktam a másik foglalatokba párban (1.és 3. bankból 2. és 4.be)

-Rivatunerrel visszavettem 10%-al a frekvenciákat (gpu, shader, memória).

Mivel egyik lépés sem szüntette meg a gondomat, ezért fordulok hozzátok.

Úgy vettem észre, hogy csak masszív 3D-s terhelésnél, véletlenszerűen jelentkezik a probléma, régebbi, vagy 2D-s játék közben, illetve sima windows használat mellett nem.

Aki tud, kérem segítsen! Lehet, hogy rossz a videokártyám? Esetleg az alaplap nem kezeli rendesen?

Rendkívül bosszantó, hogy egyrészt nem tudok játszani, teljesen tönkreteszi a játékélményt a félpercenkénti gyorsmentés, másrészt, (ha rossz a kártya), hogy esetleg behúztak az árával.

Köszönöm!