• Blasta
    Na, visszatértem! :-)
    Mármint a moziból.

A következő sorok erőteljes SPOILER veszélyt jelentenek azokra akik még a bemutató előtt állnak, így kérem óvatosan olvassatok!!!!!
    SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Röviden: Nagyon jó film, de nekem az EP:II jobban tetszett.

Sorolom a negatívumokat első sorban, előre bocsátom, hogy ez kizárólag az én saját kis véleményem:

-A legfőbb gondom a sztorival Anakin átállása a sötét oldalra. Nem érzem jogosnak, ennél sokkal komolyabb érvet vártam, ami miatt a régen kedves, jólelkű kissrác enged a csábításnak és Sidius-t MESTERÉNEK elfogadja, meghajol előtte majd kiírtja a Jediket.
    Amire számítottam: pl. Palpatine természetesen megkísétri Anakint, de Ő nem enged, majd ezután elhiteti Anakinnal, hogy a Jedik felelősek Padme haláláért (és így azt sem tudja, hogy a gyermeki megszülettek). Természetesen ezt sokféleképpen lehetett volna Anakinnak beadni, de véleményem szerint szeretett felesége halálát elkerülendő Sith hatalom megszerzése nem volt elég ahhoz, hogy a Jedi tanács ellen forduljon, mitöbb GYEREKEKET GYILKOLJON!!!!!! Ez nekem megalapozatlannak tűnt, ennyi.
    -Grievus tábornokot sokkal erősebbnek, komolyabb ellenfélnek gondoltam, a Clone Wars rajfilmeket látva. Hisz ott Jediket mészárolt le a robot, itt meg gyáván megfutamodik majd Obi Wan szépen megfosztva őt karjaitól egy pisztollyal elintézi. Nem tetszett, többet vártam a karakterétől.
    -Sidius és Mace Windu párbaja számomra nevettségesnek, hiteltelennek tűnt. Itt látszott igazán, hogy egyikük sem képes komolyabban forgatni egy kardot, pláne McDiarmid öreg korát lehetett felfedezni mozdulataiban. Inkább animálták volna le mint Yoda-t. Windu mester pedig (ismét a Clone Wars filmekre utalok) sokkal komolyabb ellenfél volt, mint azt Sidius ellen megmutatta. Ez a rész össze lett csapva.
    -Nem látom a filmben az idővonalat. Fogalmam nincs, hogy mennyi idő alatt játszódott le a cselekmény, de az biztos, hogy a film elején Padme boldogan közli Anakinnal, hogy várandós (talán normál hassal is láttam flangálni a ruháiban) majd a film végén megszületnek az ikrek. VIszont az idő nagy múlását semmi nem jelzi, olyan érzésem van, mintha a cselekmény kb. 1 nap alatt játszódott volna le.
    -A végén mikor Vader megtudja az uralkodótól, hogy saját maga felelős felesége haláláért, az a "széttárom a karom és üvöltöm a maszkból felfelé nézve, hogy NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM" a Z kategóriás akciófilmeket juttatta eszembe. Gagyi volt.

Azt hiszem ezek voltak a negatív részek, melyek kétségeket hagytak bennem és csökkentették az élvezetet. Főleg Anakin átforulása a sötét oldalra idegesített.

Most pedig a pozitívumok, ebből sokkal több van szerencsére:

-Pergős kezdés, poénos, irónikus humorral, jó akciórészekkel
    -Ezután a film lelassult, de nem volt unalmas egy percre sem
    -A főszereplők (Christensen, McGregor, McDiarmid, Portman) mind jobb teljesítményt nyújtanak mint eddig, egy pillanatra sem éreztem elnagyoltnak a játékukat. McGregor végre igazi Obi Wan-ként úszkál a szerepében, Alec Guinnes méltó utódjaként megtestesítve a Jedi lovagot.
    -Látványorgia a kasshyyk-on, és egyéb bolygókon, bár az Ep:II-ben én nagyobbra tátottam a szám
    -Apróbb poénok, mégis mellőzve lett C-3PO és főleg a számomra legidegesítőbb Jar Jar karaktere. A poénos részeket megoldotta R2 illetve a főszereplők beszólásai. A legkomolyabb rész -egyetlen egyszer nevettem fel hangosan- mikor Yoda besétál Sidius-hoz és a Red Guard ajtónállók úgy esnek össze Yoda legyintésétől mintha betont vágnának hozzájuk. Perfekt volt. :-)
    -A jedik lemészárlásával megkezdődött a film igazi sötét, komoly, kegyetlen része. Nagyon kemény és erőteljes részek voltak, tetszett.
    -Majd a végkifejlett, Obi Wan és Anakin párharca volt az a rész mikor egyértelműen éreztem: ez a fénykardpárbaj az IGAZI PÁRBAJ a két ellenség között. Remekül volt koreografálva, látszott, hogy mester és tanítványa harcolnak, egy azon stílusban. Ez a fight kellemesen hosszú, látványos, és trükkös volt. Nagyon tetszett.
    -Yoda és Sidius harca is jó volt, de nem ennyire.
    -Mikor Anakin egyszercsak a távolból torkon ragadta Padmét (ezzel okozva, illetve siettetve halálát amit pont igyekezett elkerülni) AZ NAGYON KOMOLY VOLT.
    -Szintén tetszett mikor Anakinra végleg rákerül a maszk és azt FPS módban láthattuk. :-)))

Összességében: remek film, elvarrta a szálakat, megmutatott mindent de közelről SEM TÖKÉLETES ALKOTÁS, legalábbis számomra. Egy picivel többet vártam, de mindenképp az egyik legjobb epizód (még mind a 6 részt tekintve is, de nem a legjobb).

Ennyi volt, még biztos eszembe fog jutni pozitívum és negatívum, de ezek már nem olyan lényegesek...

Viszont a moziból kijövet furcsa üresség tátongott bennem:
    Ennyi volt? Vége? Lezárult egy korszak? Máris? Dekár...