Kutatas..
  • Dzsini
    #141
    nagyon korrekt meglátások :)

    igen, a legtöbben - ha egyáltalán - szinte csak az ébredés előtti álomra emlékeznek. ezt is lehet odafigyeléssel és gyakorlással fejleszteni (pl. álomnapló írás, éjszaka közepén felébredés) - és reggelre összejöhet az is, hogy több, akár mind a 3-4 éjszakai álomra emlékszel...

    a felébredési módszerekre - a legtöbbeknek - az egy pontra nézés szokott lenni a jó (lehet hogy rossz magyarázat, de jól hangzik: a REM fázisban a szem ide-oda mozog, közben álmodsz... ha fixálod a tekinteted álmodban az valamennyire vissza tud hatni a testedre, megszűnteti a REM-et, és felébreszt...), viszont ébredés után érdemes letesztelni, hogy sikerült-e tényleg felébredni, nem-e csak egy új álomba csúsztál át... kellemetlen tud lenni, és nem kicsit frusztráló amikor fel akarsz kelni, és már a 3-4. téves ébredésnél tartasz... :))

    a visszatérő álmok nagyon jók beletanulni az álom-irányításba, onnan nagyon szépen meg lehet fogni, ha egy általában a valóságban nem előforduló szituáció - ahogy nálad ez a vízalatti üreg az.

    "könnyen lehet, hogy közben felébredsz" : ez így van, eleinte ezek fognak törtnénni, hogy álom közben amikor rádöbbensz hogy álmodsz az első reakció a felébredés lesz... de meg lehet tanulni bentmaradni az álomban - a lenti linken vannak módszerek, próbálgatni kell - és akkor át lehet venni az irányítgatást. amikor először sikerül mindenestül ottmaradni az valami fantasztikus élmény, és az ébredés utáni hangulatot valami olyen mértékben feldobja, hogy... :)))))