Kutatas..
  • selwik
    #140
    VAlóban be lehet gyakorloni dolgokat, de szvsz 100%-os esélyed nem lehet.

    Úgy tudom általában azokra az álmokra emlékszel amiket közvetlenül ébredés előtt láttál.

    Sokszor észrevettem már magamon, hogy rossz álom közben rájövök arra, h álmodom és tovább akarom játszani, mint egy játékot. Néha nagyon gáz szituk jönnek ki, és hamár tényleg rosszul érzem magam tudatosan felébredek a klasszikus "összeszorítom a szemem" módszerrel.

    Ez jó módszer arra is, hogy visszatérő szorongásokat oldjon az emberben. Pl. gyerekkoromban betegesen féltem attól, hogy egyszer egy vízalatti üregben rekedek, amibe folyamatosan áramlik a víz, és megfulladok. Ilyenkor mindig úgy ébredtem, hogy izzadtam, és VALÓBAN nem vettem levegőt, amíg fel nem ridtam az álomból. Később kezdtem rájönni, hogy ez csak kamu, és egyszer levegőt vettem a "víz" alatt. Az vmi baromi jó álom lett, úszkáltam, mint egy hal és szupermennek éreztem magam:)) Azóta nem volt ilyesmi rémálmom.

    Viszont ezt az összetett álomirányításos dolgot nem tudom elképzelni, hogyan lehet megcsinálni. Annyira a határon mozogsz ilyenkor az ébrenlét, és az alvás között, hogy ha egy kicsit is erőltetni akarod a történéseket a tudatos elképzeléseid felé, könnyen lehet, hogy közben felébredsz:))

    Leghétköznapibb példája ennek, amikor álmodban találkozol azzal a nővel akire vágysz, és azt gondolod, hogy akkor most itt... Ilyenkor meg kell próbálni hagy folyjon a történet arra, amerre a tudatalattid akarja. Velem fordult már elő olyan, hogy álmomban találkoztam egy excsajommal, akit még mindig szerettem, de ő olyan szinten megalázott,(hirtelen kamerák vettek körül, röhögtek az emberek, egy hülye szpíker kommentálta a történetet) hogy ébredés után tiszta fejjel tökéletesen kiábrándultam belőle. Ő meg nem vágott az egészből semmit:)))