• sztavrosz
    Egy kicsit elkanyarodtunk a témától! Egyszer volt nem Intel procim (Cyrix/IBM), és azóta nem akarok másikat. Mivel a USER-ek 80%-a Intelt használ, éppen ezért a softvereket is elsősorban arra optimalizálják (lsd. RealPlayernél tündöklő Intel optimizers felirat v. Win98 Defrag). A Linux ugyanolyan instabil tud lenni (hozzá nem értő emberek keze alatt), mint a Windows (ez a saját tapasztalatom amit az egyetemen szereztem). Én pedig nem értek hozzá, de Windows 2K Server amit használok, az összesen 4 fagyást produkált 3 hónap alatt (nonstop működés mellett). Szerintem még legalább 2 érv az Intel mellett szól, hogy sokkal jobban lehet tuningolni, és nagyobb az alaplap választék, emlékezz csak vissza a régi Duronos időkre, amikor halál szarok voltak az AMD-hez kapható alaplapok nagy része (a jók pedig qrva drágák voltak)! Mivel a kereslet is nagyobb az Intelre, ezért ha megakarok szabadulni a régi CPU-tól, azt is könyebben tudnám megtenni mintha AMD-m lenne. Ráadásul nekem az AMD jövője nagyon bizonytalan tűnik (több éves veszteség), + a VIA is figyelgette a céget...