• Genesis
    #10
    MIR te biztos nagyon jól látod a dolgokat, de az hogy a P4 a leggyorsabb x86 CPU jelenleg az a TÉNY. A tuningal nézed akkor meg nagyon sokkal gyorsabb. Ha meg atomstabil rendszert akarsz akkor meg inkább SPARC Solaris, mivel úgy tünik, hogy az x86 Solarist ki akarják halasztani :(((
    AMD: abban az 1ben egyetértek, hogy az AMD-nek inkább jövője van, mert a multja és a jelene sajnos pocsék. Nem vagyok Intel fan (AMD-n és SPARC-on dolgozom), de azt be kell látni, hogy hiába mondja mindenki azt, hogy az AMD valami qrva jó, azért csak nem sikerül nyereséget termelniük már évek óta. A bizalom szép dolog, de a befektetőik jelenleg simán jóbban járnának, ha bankba raknák a pénzüket.
    VIA: javasolnám, hogy nézz utána, hogy mekkora cég a VIA és mekkora az AMD. A hír lehet, hogy kacsa (nemtom.), de pénze lenne rá....
    Linux - Windows: ha jól emlékxem a tavalyi összesítés alapján 7-el több rést találtak a Win-ben mint a Linuxban (és 100 fölötti volt mindkét oldalon a találtak száma). Abban meg talán megeggyezhetünk, hogy a Win. rések megtalálására, külön iparág alakult. Amúgy meg, ha annyira otthon vagy Solaris-ban akkor azt is tudod, hogy a Patch-ek azért ott és elég gyakoriak.
    Még valami azt talán neked nem kell mondanom, hogy a b.rések a szolgáltatások számával exp. nönek. A UNIX-ok is azért biztonságosak mert minden protokolt, kaput lekapcsolnak ami nem létszükséglet. Ezt a Win-ben és meg lehet tenni persze az igaz, hogy nem kontrollpanel "OK-Yes-Yes-Yes-OK" módszerrel :)))