Pár pillanta alatt össze lehet rakni egy olyan shadert, ami negyon hasonlít a "hologrammokra" (a filmes, 3D-s kivetített dolgok...) Kell hozzá 1-2 falloff, meg egy kis noise, meg egy gradiant ramp a vízszintes csíkozásért pl...
De én igazából azt szeretném megvalósítani, hogy pl. mint a StarWarsban, (ahol szerintem a legjobban nézett eddig ki ez az effekt, főleg a Birodalom vissazvág-ban, mikor Vader hologrammjától kapta az utasításokat egy AT-AT szeméylzete... :)) ) a hologramm rángatódzon össze vissza... legyen zajos (na ezt még meg tudom csinálni) és egy kicsit elmosódott...
Az nézőpont függő elmosódottságra nagyon jó megoldás lehetne, ha körbevenném egy hengerrel, amin glossy refraction van, csak az uygebár minden mást is refraktál... Ezt pl. hogyan lehetne megoldani?
Tudom, hogy kompozitálással, meg utómunkával ez gyerekjáték, de ha azt akarom, "hogy tényleg ott legyen"... elvégtére érdekes dolog számítógépes környezetben kompozitálgatni össze-vissza... (tudom, tudom, hogy szokás...) De mind1.
Köszi az ötleteket idáig is. Ja, és még valami, a félreértések elkerülése végett, nem dolgozok semmi ilyen projecten, csupán teljesen elméleti a dolog. :))