Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Itt.
    De azért nem pangunk. Nézd már meg, azért szépen nő a hozzászólások száma...
    Nincs megint időm semmire. Azért nem vagyok.

Ha szabad, beleszólnék a procis vitába. Én magam részéről nagy Intel párti voltam. Komolyan. Olyannyira, hogy akár arra is vetemedtem, hogy leszóljam az AMD-s embereket... :))
    Mostanra azért megváltozott a véleményem, valszeg a sok személyes tapasztalatnak köszönhetően.
    Továbbra is az a véleményem, hogy az Intel procik erősebbek, stabilabbak, gyorsabbak az AMD-k nél, viszont mennyiért??
    Annyiból, amennyiből megveszek egy HT-s 3,06GHz-es Intel processzort, bőven megkapok 2db 2400+-os procit, és még a fennmaadó pénzből a hűtést is vígan megoldom egy márkás rendszerrel, és jelenleg neten és magazinokban terjengő tesztek mindenhol arra engednek következtetni, hogy az utóbbi kiépítés gyorsabb, mint az előző... Oké, tudom, ehhez be kell szerezni egy 2procis alaplapot, meg két ramcsíkot, de a 2 ram a HT-s Intelnél is kell, az alaplap meg kb 50 E HUF-ból van meg AMD esetén. (Ami sajnos dual procis Intel alaplapok esetében megint csak a fellegekben száll, mivel nem láttam még "nem szerverbe, hanem erős munkagépbe" tervezett Intel dual procis alaplapot... a sok szerverkütyü árát meg minek fizessem meg, ha az ég világon nem fogom használni semmire...)
    Na persze ez nagyo a jéghegy csúcsa, hiszen a magasabb körökben szintén dúl a verseny. Az Intel ott is messze elhúz teljesítményben az X generációs procijaival, de kétlem, hogy az a termékcsalád akár köszönő viszonyba is kerülhetne a pénztárcámmal... (Nem mintha egy Optreonnal másképp lenne a helyzet... :) )

Na ez alapján lehet belém kötni az Intel pártiaknak. :)) De kihangsúlyozom, ez erősen SZVSZ volt, amit most jelenleg én gondolok. Nem állítom azt, hogy bárki hivatalos szerv véleményét tolmácsoltam...

Skacok, jó 3D-zést, meg vitatkozást mindenkinek!