Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Gabo
    Flego:
    Rambból min. 512 MB, de sokkal inkább az 1 GB körüli mennyiséget célozd meg. Persze ha ennél több, az sem rossz. Szerintem érdemes megfizetni azt is, hogy normális, márkás ram legyen.
    Prociból a megfizethető legnagyobb teljesítményűt válaszd.
    Alaplapból én személy szerint az ASUS cuccait részesítem előnyben. A lényeg az, hogy legyen stabil és jó alap a későbbi bővítésekhez is.
    Vinyoból szintén minél nagyobb, annál jobb. A mostani gépemben egy 80 GB-s figyel.
    Ha elsősorban 3D-hez szeretnéd használni a vasat, akkor a videokártya csak ezek után következik. Inkább azon spórolj, mint az előzőeken.

Persze érdemes venni valami finom kis USB-s optikai egeret is. Megkíméled magad az állandó pucolgatástól és sokkal finomabban lehet vele dolgozni, mint a hagyományos rágcsálókkal. Egérből és billentyűzetből a magam részéről a Logitech termékeit ajánlanám. Hogy vezeték nélkülit, vagy vezetékest az már egyéni ízlés kérdése. Én macerásnak tartom az elem cserélgetést, meg a vevő igazgatását, stb..
    Monitornál is a méret a lényeg. Szóval 17"+ valamelyik jó nevű gyártótól (pl.: MAG), minőségi képcsővel. De ha van pénzed, akkor egy TFT moncsi sem rossz. Lényegesen kevesebb helyet foglal el az asztalodon és hurcolásnál sem kell beleszakadni.

A Tecsokat és a hasonló intézményeket pedig mindenki nagy ívben kerülje el számítógép és bicikli vásárláskor! (Ez utóbbiban is tudok remek tanácsokat adni. )