Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    csinaltam egy apro tesztet, es mar az elso korben "ulyos problemaba utkoztem" brazilnal :) (csak Alardyn miatt a smilie)
    Az elso kep amin sok problema lathato a brazil ALAPbeallitasaival renderelodik. Az antialiasingot -1/2 re vettem.(a filter Area csak mert vray is azt hasznalja defaultbol hogy ebben se kulonbozzenek)
    Hiaba emeltem a csillagos egig a antialiasingot, nem tortent semmi, aztan eszembe jutott hogy brazil a GI samplingot is az image alapjan kesziti. Igy hat eloszor felottem a view rate/secodaryt. Semmi nem valtozott. Igy mar csak egy dolog maradt hatra, a sampling rate. 0/1(!!) nel volt igy hajlando lerenderelni es meg mingid hibak vannak benne, de azt mar egyszeruen nem volt turelemem kivarni.(most tenyleg csalodtam benne egy kicsit ezt nem is tudtam hogy ilyen gyermekbetegsegei is vannak)

Vray> secondary rays off, igy 1 darab bounceval szamol (first diffuse bounce) es mint latjatok a ket kep meglepoen nagyon nagyon hasonlit ama apro dolgot leszamitva hogy a vrayben nincsenek problemak, es hat a renderido kevesebb mint 1/5... Maga a ket kep nagyon nagyon hasonlo, es ha igyhasznaljuk vrayt akkor nagyon hasonlo kepeket fog generalni. (mondjuk nekem nem jon be az a fajta sotetseg, mert nyilvanvalo hogy nincs eleg fenyszorodas,de ez mas teszta)

szoval a kepek 1. brazil default 83sec , 2, brazil'beallitva'272sec harmadik vray default 49sec. Semmi nincs allitva, Indirect on, Antialias on, secondary off.
    FR-el is csinaltam de annak az antialiasingja bugos, igy nem lenne fair a verseny. Mindesetre GI szamitasban Fr porba gyalaz mindenkit 300/150 min max 128/128 primary secondary nal kb 5 masodperc volt a Prepass. (iszonyatos mennyisegu sample...)