Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Sound
    akit esetleg érdekel még a GI fake-ing, annak itt egy link:

http://www.xsibase.com/forum/index.php?board=6;action=display;threadid=6902;start=0

ez mondjuk xsi-s megoldás, de pl. mayával is meg lehet oldani. A lényege az, hogy renderelünke egy ambient occlusion past, ami hasonló a dirt-map pluginhez maxba, szal minél közelebb vannak a pontok egymáshoz, annál több sample-t rak le, így csinál egy BW képet, amihez egy ambient color past és egy diffuse past merge-ünk, és körülbelül egy fake FG-t kapunk. FG kb. indirect illuminationnak felel meg maxba, vagyis a szinek egymásra gyakorolt hatását figyeli, és szinezi majd az objecteket.

a fenti kép tök jól bemutatná az egész folyamatot, de most vagy meghalt a szervere vagy nemtom. Ambient Occlusion pl. nagy filmes produkciókba használják, fake GI létrehozására. Pl. aki ott volt KATT-on, az is láthatta. Hiszen amikor Digic-es srácok a daruskocsis scene layerfelépítését mutatták, ott is használtak Occlusion layert, és lehetett is látni a képre gyakorolt minőségjavítő hatását.

Lényegre térve, nem tudom milyen minőségű mostmár MR connect, de ha jön max6, amibe már lesz integrált MR, akkor ambocc egy jó megoldás lehet minőségromlás nélküli fakeing-hez.

dirtmap

dirtmap2

dirtmap shader

bocsika ha kicsit bezavartam, de szerintem ez egy érdekes dolog. Most van egy scene-em amit FG_ről ambocc-ra akarok ooptimalizálni. FG-vel jelenleg 6 óra, bízom benne hogy amboccal le utdom húzni úgy fél, max 1 órára a renderidőt. De majd meglássuk