Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Gabo
    Sziasztok!

Szóval nem tűntem el, csak két hétig szabin voltam és otthonról nem igazán neteztem. Miután visszajöttem, utána pedig egy jó darabig csak read only voltam a sok meló miatt. Terveztem ugyan, hogy a szabim alatt majd Maxozok, de nem igazán jött össze. Az első héten még nem tudtam foglalkozni a témával, a második héten pedig már nem tudtam. Azért egy hétbe belesűríteni két 80 km-es bringa túrát, némi strandolást és rengeteg olvasást, a játékokról nem is beszélve, nem volt egyszerű.

Aldaryn! Én egy felettébb rendes, becsületes (és szerény) KM vagyok, általában. De szeretem a meséimet penge módon kiegyensúlyozni, ami nem teszi igazán könnyűvé a játékosok életét. Persze ha egy karakter irracionálisan viselkedik vagy megfeledkeznek a csapat munkáról, akkor annak ők isszák meg a levét. CP 2020-ban aki fegyverrel hadonászik, az nem lesz túl hosszú életű...

Ennyi off topik után legyen egy kis 3D is.
    Fényképpel nem igazán tudok szolgálni, mert évek óta nem készült rólam használható kép. Azért majd körbenézek otthon...
    Fórumos logo készítése egy ideje ugyan napirenden van, de a mostani témám prioritást élvez. Valamivel több mint egy éve érlelődik bennem, szóval muszáj lesz elkészíteni. Tegnap végre sikerült megoldanom azt a problémát, ami miatt elakadtam. S bár a modellt amin dolgozok, immár sokadik alkalommal fogom újra kezdeni, jó néhány órányi munka után, de reményeim szerint a végeredmény meg fogja érni a dolgot. Amint azt már múltkor is mondtam, ha lesz valami értékelhető anyagom belőle, akkor teszek fel egy-két wip képet. De az is lehet, hogy inkább látatlanba végig csinálom az egészet és csak a végeredményt teszem majd elérhetővé. Meglátom.
    Ami pedig a fent említett probléma megoldását illeti. Újból bizonyítást nyert, hogy néha előbb át kellene gondolnom a feladatot, ami előttem van, minthogy egyből nekiesni a modellezésnek. Néha a modell elkészítésekor érdemes az egyes munka fázisokat (geometria elkészítése - UVW mappolás - textúrázás) felcserélni, mert lehet, hogy így nem kevés időt lehet a végére megspórolni. Jelen esetben például az vezetett jobb eredményre, hogy a félkész tárgydarabon a vertex tologatás előtt megcsináltam az UVW mappolást és az unwarpot. Ez a darab többször is felhasználásra kerül a modellemnél, minden esetben egyedileg igazított vertex-ekel, viszont a textúrája változatlan marad. Normál esetben a geometria elkészítése után kezd neki az ember a mappolásnak. Itt ez azzal járt volna, hogy a vertex totojgatást másodszor is meg kellett volna csinálnom, ez pedig baromi idő pazarlás lenne. Így csak egy sík lapot kell bevonnom és nem kell még előtte széthajtogatnom újból a modellem részeit.
    Ha majd meglátjátok a kész modellt, akkor megértitek miről is van szó. Persze tudom, hogy a fentiekkel nem fedeztem fel a spanyol viaszt, csak leírtam mindenki okulására.

Gabo