"Aki másnak felbontás...!"
-
Azaz: és személy szerint nem örülök a 3D studio fejelsztési koncepciójának.
Mostanában úgy évenet jelenik meg egy-egy újabb verzió, félévente meg az aktuális x.1, x.2 stb... "stabilizéált" verzió...
A Discreetes csapat szerintem nagyon elkapkodja a dolgot. Az addig szép, meg nemes, hogy javítani akarnak a dolgon, de talán célszerűbb lenne, ha nem egész verziószámot ugratnának. Mert szerintem annyira nem nyújt többet majd az új szoftver. ez olyan, mint annó a MAX3 és MAX 4 közti "hatalmas" váltás. Az egész annyira volt jó, hogy meg kellet szokni az új UI-t. (Na jó, az UI-t tényleg jól átdolgozták...)
A MAX 5 szerintem kiérdemelte az új verziószámot. Bár igazán az 5.2 tetszik. Márcsak a fagyás "optimalizálás" miatt. De az új render, még ha lassú is, azért megérdemel egy egész verziót. Főleg a radiosity miatt. Az legalább gyors.
Mindezen tapasztalatok után, ami egyszerűbben eddig úgy jöt le, hogy a páratlan verziószámok hoznak érdemi újítást, nem tudom, hogy mire számítsak.
Mindenesetre nagyon tetszik, hogy a max szépen alssan beéri a Mayát integráció területén. Látszik, hogy a srácok ezt a vonalat akarják megnyomni.
Elvégtére a MAX 5-nek már szerves része volt a Reactor, ami szerintem baromi jó, (csak a ruhaszimulációs algoritmusokon kellen dolgozni egy kicsit), s szerintem lassan talán egy Character Studio (lite) is az alpcsomag része lesz.
Gyakorlatilag a részecske-alapú folyadéksziuláció (A hatos verzióban ezért egy YEEEAH!), meg a "haj" "szőr" dolgok (paint effects?? :DD) hiányoznak belőle igazán.
Szerintem ha a hatosban nem is, de talán a 7-es verzióban már ezekhez hasonló dolgok is belekerülnek a pakliba.
Csak nehogy aztán rossz leosztást kapjunk.
Mindezek ellenére nagyon várom. A legjobban abban reménykedek, hogy a nyitókép szép lesz. :D