Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Itt van egy-két érdekes kép. Mindegyiken a "földön" látható fényfolt egy olyan lámpától származik, amit a kép közepén lévő tükörre irányítottam. Így az a folt már caustics.
    Felhívnám a figyelmet arra, hogy kis fotonszám (100.000) mellett is mennyire szép a fényfolt éle. Teljesen olyan, mintha ténylegesen a direct fényforrást Oda irányítottam volna, és nem lenne tükör!

Ezen a képen jól látható, hogy a caustics által keltett "fénysugár" uygan úgy eredményez megcsillanást (specular highligth), mintha a fény direkt a lámpából érné, és nem a tükörről verődne vissza)

Itt pedig egy jó példa a második, többedik szintű fénytörésre, a golyóbis mögött. Egy kis dispersion effekttel egybekötve, hogy élethűbb legyen. A renderelési idő amúgy kevesebb, mint fél perc. (Ez a dispersion figyelembevételével szerintem egész jó idő)

Egy másik apró észrevétel: Mintha a pmap a megvilágítás kiszámításakor nem lenne pontos, és nem venné szépen figyelembe a össze smootholt polygonokat. Kicsit kirajzolja az éleket. És ez idegesítő. Bár lehet, hogy csak a beállítással van gond.