"Aki másnak felbontás...!"
-
Napi felesleges render: Rájöttem, hogy a Maxwell renderernek olyan szinten kicsi az erőforrásígénye (ami a scene setupot illeti) hogy elfut a gépemen. Ezt kihasználva, gondoltam, amíg LEGO-zok, hadd dolgozzon szegény megfáradt vas:
Maxwell renderer, 8óra renderelés.
Viszont rá kellett jönnöm, hogy a Maxwell preview trén rettentően le van maradva a jelenlegi szinten. Tegnap, fél óra számolás után a képen lévő fényenergiaviszonyok egyáltalán nem így néztek ki. Kb akkor "lett volna jó" most viszont kiégett. Persze, pár hét tapasztalattal a hátam mögött biztosan lenne némi fogalmam róla, hogy milyen kamerával kell fotózni a jelenetet bevilágító fránya ,kb 100W-os, izzót, de nekem ez volt az első.
Viszont nagyon meg vagyok elégedve a rendererrel, ha még gyorsítanak, optimalizálják, számomra sok esetben tökéletes alternatíva lehet. Ki a fenét érdekel, hogy számol pl. 8 órát? :) Azalatt úgyis alszom. A végeredmény pedig magáért beszél. És a scene setup egyszerűbb már nem is lehetne.
Mondjuk, nem tudom, hány óra kellene neki, hogy a textúrák is látszódjanak rendesen. :P A vége fele egy egy iteráció végeredménye már csak nagyon kis mértékben csökkenti a zajosságot.
Minden esetre azt is hozzátenném, hogy a 8 óra egyáltalán nem mérvadó,
mivel a jelenlegi gépteljesítményem úgyszólván elhanyagolható. :) Benchmark progi szerint kb 800MHz-es proccom van (amúgy 2GHz). Viszonyítani majd csak egészséges gépen lehet.
EDIT: Btw, Vray-el szerettem volna összehasonlítani, de nálam a caustics mentésnél lehal a gép. Sajnos "ekkora hatalmas, garndiózus" adatművelet már megöli. :| Majd azt is az új masinán...