Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• petesilver
    2 kérdésem van:

1: Ha van egy scene, aminek az isten tudja melyik általam törölt objektumához eleve nem is volt meg a textura, de minden megnyitáskor visítozik érte a max, akkor hogyan tudom kihajítani azt a tetves számomra lényegtelen materialt egy életre, ha nem is tudom, melyik az? Ugye onnan tudom, hogy ami nekem kell, azok között nincs:)

2: Van egy scene, jelen esetben egy versenyautó, olyan mint egy F1 autó. Namost, ha csak az autót vesszük, az áll kb 4 különálló részből, de egybe lett mapolva egy 1024*1024-es texturába, és multisubobjectmateriallal ki van osztva mindenkinek a helye. Eddig ok. Melyik egyszerűbb, ha a kasztnihoz tartozó felfüggesztést nem a texturából akarom megjeleníteni, hanem krómmaterialt akarok neki adni: szórakozok subobject szinten, vagy ahogy nekiálltam, detacholtam az objektről. Viszont nem tudom elkülöníteni az anyamaterialról, örökli továbbra is az autó materiálját, és fordítva viszont. Hogyan tudnám függetleníteni? Objectként detacholtam, elementként kellett volna?