"Aki másnak felbontás...!"
-
Ronin666 #11910 Sziasztok!
Most írok ide először, mert van egy nagy problémám.
Nemrég megkaptam a MAX 6-ot + hozzá a V-Ray verzióját, és még késöbb a max-hoz az SP1-et is felraktam. Egyébként ezelött én már egy fél évet maxoztam az 5.1-el ami tökéletesen futott, de ezzel már jo pár bajom volt.
Kezdeném is:
1. Leggyakoribb hiba, hogy miután felrakom 1 héten belül a betöltőképernyő megáll a mentalray nevű file-nál, amit meg tudtam oldani, azzal hogy kitöröltem ezt a filt a könyvtárból (bár gondolom ennek késöbb ha a mental ray-t akarom használni következményei lehetnek).
2. Bár ki akar itt mental rayt használni, ha megvan a v-ray?! A második hibám ugyanis ezzel kapcsolatos. Tehát felraktam a v-rayt, és ennél az a hiba következett be, hogy a beállítási mezőben az paraméterek megadására szolgáló mezők hiányoztak, amiről van is egy képem, de nem tudom hogyan kell erre a fórumra felrakni, de nem lényeg el tudjátok képzelni (mellesleg amikor egyszer kipróbáltam úgy, hogy a max első indításakor nem adtam meg a V-ray-nek a neki szükséges kódot, akkor is ezt csinálta, tehát gondolom ez valami kódal kapcsolatos hiba lehet, és így tiltja le, hogy tudd használni a progit).
3. A Max telepítése után már kétszer kaptam olyan üzenetet, hogy: " A license system error ha occurred. You most restart to initialize the license managemant system. If this problem continues, contact your system administrator or authorized Autodesk product dealer."
Namost ez újraindítás után sem javolt, egyébként épp most is ezt az üzenetet kapom. Ha a Windowst újrarakom, akkor persze megoldódik ez a probléma :), de lehetőleg nem szeretném 3-4 naponta a windosomat cserélni.
Egyébként az elmult 2 napban 5 windowst cseréltem, hogy megoldjam ezeket a problémákat. A max-ot vagy 10szer, a v-ray-t meg vagy 20szor telepítettem persze sikertelenül. Kipróbáltam a testvérem gépén is, ott a következő eredmények születtek: Az első telepítésnél rögtön beleütköztem a mentalray betölés hibába, ezután következett egy gyors format, aztán windows reinstall, és progi felrak. Most már működőképes volt a dolog. Ezután v-ray fel, ami itt már működött félig, mivel már meg lehetett adni a paramétereket, de nem történt semmi a render folyamán.
Minden hozzászólást szívesen várok!!!
Már teljesen kétsébe vagyok esve, és ráadásul kaptam egy munkát is amit jövő hónapig el kéne végeznem, és v-ray nélkül nem lesz az igazi! :(((