• Johann
    #24
    AI:

    Az 1. pontod butaság! Az SMB protokoll pontosan MS kitaláció, és a samba azért készült, hogy más rendszerek (unix,VMS,stb) tudjanak kommunikálni a Windowsos kliensekkel?
    Nem a samba volt elöbb, itt fordítva van! :)
    A unix jogosultság kezelésre már írtam hogy van megoldás (NIS), ugyhogy a "merthogy neki nincs" kijelentés alaptalan!

    2. Mennyivel tud többet egy MS domain?

    3. Erösen kétlem, hogy a Terminal Services-t össze lehetne vetni az X server-rel! Gondolom közel sem tudod hogy müködik és mit is tud. A "szokás szerint jobb annál", mondatot nem láttam! :)

    4. Jó, igazad van, mert linuxnál is a server csak a feltelepített programok miatt lesz server.

    Az a baj, hogy te nagyon az MS oldalon élsz, és onnan látod a világot. Azt hiszed, hogy ami náluk megvalósul az az etalon. Pedig a TCP/IP protokoll-t és megannyi dolgot a Unix világából örökölt a Microsoft, és bizony annál még ök sem tudtak jobbat! Vagy igen?
    Az az igazság hogy csak köpködsz a unix-ra, pedig mindenre van ott megoldás, csak te nem ismered öket! Sajnos itt is az van hogy a unix/linux-nak kell megfelelni a windowsnak, és nem fordítva! Az MS-nek nem az a célja, hogy a rendszerek együttmüködjenek, hanem a saját szabványaikkal gátat vernek más rendszerek elé! Ezért készül a Samba is például, hogy legyen valami kapocs a rendszerek között!

    Igaz a cikk már közel sem erröl szól, ugyhogy én ezennel befejeztem! :)