• skorpio7
    #23
    Ugyanmár ... kár megijedni .
    Kb. egy tucat jó P2P szolgáltatás van és jónéhány most még ismeretlen .Kilőtték a Napstert ( bár igaz , hogy ott volt központi szerver ) , lett helyette Winmx , AG , Grokster , Musicsity , Kazaa , Limewire , Gnutella , stb ...
    Ha kilőnek 1-et lesz helyette 2 másik .Mivel itt ( jó ha hangsúlyozzuk ) P2P-ről van szó , azaz nincs központi szerver , ezért csak akkor lehet megszüntetni a rendszert , ha MINDEN EGYES FELHASZNÁLÓJÁNAK GÉPÉRŐL TÖRLIK MAGÁT A KLIENST !!! ÉS EZ GLOBÁLISAN ÉRTENDŐ !!!
    Egyszerűen lehetetlen ezt megcsinálni , mert minden egyes államban fel kellene kérnie a RIAA-nak az ottani hatóságokat , hogy menjenek ki és keressék meg XY-t , mert a gépén illegális file-okat oszt meg egy P2P hálózaton .Erre nincs sem ember , sem pénz és főleg nem jogi alap , hogy egy másik állam ( USA ) intézkedjen pl. egy magyar gépen lévő zeneszám eltávolítása ügyében .Szóval ez egy egyenlőtlen küzdelem , amit mint mostmár kiderült , a RIAA végleg elvesztett .
    Hogy miért ? Kit pereljen be ??? 1 milló felhasználót az AG-n ??? Másik 1 milliót a Kazaa-n ??? És a következő 1 milliót a winmx-en ???
    Hát ha van kedve valakinek más oldalakon is olvasgatni , akkor az tudja , hogy a Sony nemrégiben szerződést kötött egy P2P hálózattal , ahol letölthetsz ismert előadóktól új albumáról számokat , amiket korlátozott számban meghallgathatsz .A lényeg ebben az , hogy rájött végre valaki , mennyire tehetelen "ezügyben" , és legalább némi reklámot próbál magának csinálni .Ja igen ... pl. most a Kazaa az , , amelyik fizetős zeneletöltést reklámoz .Lám-lám , hova is jutottunk ?!
    Érdekes lenne megnézni a RIAA kulcsembereinek arcát a Napster megszüntetésekor ( a kis naívak )és most a több tucatnyi P2P szolgáltatás virágzásakor , a megszüntetésükre lehetetlen időpontban , korban .
    "Igazán az nevet , aki utoljára nevet ."