• Tompi
  #17
  Nos akkor kezdem is...
  1,4:Ugy latom nem a penz dominal nalad! Akkor nem ertem, hogy miert nem vagy kepes megvenni a CD-t a boltban? Szerintem azert jo otlet a zenet net-en arulni, mert ezzel lecsokkentheto a zene terjesztesi koltsege! tehat nem kell kifizetni a nyersanyagot, a szallitast, a viszonteladot! De ha ez nem szempont nalad, akkor csak arra tudok gondolni, hogy lusta vagy kimenni az utcara, vagy nem biro kivarni, amig a zene max 1 het alatt a boltba kerul, vagy a haveroknak akarsz felvagni, hogy mit toltottel le!
  2,3:Nem tudom mondta-e valaki, hogy ami dragabb, az nem feltetlenul jobban szol(hangosabban az lehet)! Es Te beszelsz hifi mimnosegrol, amikor autoHiFi-t emlegetsz! Vicces! Szerintem ennyit kolteni egy autoHiFi-re mar sznobizmus! Nem hiszem, hogy a fuled kepes megkulonboztetni ezt egy gyengebb rendszertol, azt meg vegkepp nem hiszem el, hogy a legszukebb keresztmetszet a JOL kodolt mp3-lenne!

  Nem tudom mennyi idos vagy, de 20ev felett elfelejtheted, hogy 16-18KHz felett hallani fogsz barmit! A hangzasban meg az erosito es a hangszoro karakterisztikaja szamit! Bizonyara tudod, hogy az mp3 kodolas arra epul, hogy a fuled nem kepes megkulonboztetni bizonyos dolgokat(pl egy eros 440Hz mellett nem fogod meghallani a gyenge 450-et! Ez tuti!) A gondod, szerintem az, hogy a wav nem veszteseges kodolas, de az mp3 igen. A gond csak ott van, hogy az mp3 olyan dolgokat hagy el, amit nem hallasz meg(persze ez csak magas bitrate eseten van.)

  Bizonyara azt is tudod, hogy nem csak egy fajta mp3 kodolas/dekodolas letezik! Lehet, hogy nem a legjobb-al probalkoztal! Tehat ha kiprobaltad, hogy hogyan szol egy 256-os mp3, es nagy volt a kulonbseg, akkor ott valamit elcsesztel, de nagyon!

  Tompi